Witam
Jakiś czas temu zauważyłem ze otwierając drzwi ni świeci się światło w kabinie. Przełącznik jest ustawiony na "door" i jak włączam ręcznie światło to żarówki sie zapalaja. Sprawdzałem bezpieczniki ale wszystkie są dobre. Co odpowiada za uruchomienie światła w kabinie przy otwartych drzwiach. Z góry wielkie dzięki.
Pozdro
brak światła w kabinie przy otwartych drzwiach
Strona 1 z 1
Darkman napisał(a):to który przełącznik muszę wyczyścić? ... pogubiłem się z lekka ...
ten który jest zastały, czyli na tym słupku na którym jest czyjnik który nie zapala światła po otwarciu drzwi,
powinien terz zadziałać bzyczek włączonych świateł
Witam!
Sorki, ze odkopuje stare posty ale problem podobny mam... U mnie jednak bedzie to polegac jedynie na wymianie zarowki odpowiedzialnej za zapalanie sie oswietlenia kabiny przy otwartych drzwiach.
Moje pytanie brzmi dosc banalnie, jednak nie wiem jak sie do tego zabrac zeby nie uszkodzic. A wiec: Jak rozebrac oslone lampki na suficie, aby wymienic zarowke? Nie ma tam zadnych srubek ani miejsc w ktorym moge otworzyc to ustrojstwo.
Model 626 GE hatchback '95
Dzieki wielkie:)
Pozdrawiam:)
Sorki, ze odkopuje stare posty ale problem podobny mam... U mnie jednak bedzie to polegac jedynie na wymianie zarowki odpowiedzialnej za zapalanie sie oswietlenia kabiny przy otwartych drzwiach.
Moje pytanie brzmi dosc banalnie, jednak nie wiem jak sie do tego zabrac zeby nie uszkodzic. A wiec: Jak rozebrac oslone lampki na suficie, aby wymienic zarowke? Nie ma tam zadnych srubek ani miejsc w ktorym moge otworzyc to ustrojstwo.
Model 626 GE hatchback '95
Dzieki wielkie:)
Pozdrawiam:)
- Od: 5 paź 2008, 11:07
- Auto: 626 IV GE HB 1.8 16V, '95
Są na pewno dwa rodzaje lampek ale chyba ten drugi jest w sednach (cronosach)?,
ale ogólnie u mnie w HB jest tak, że jest mały wycięty fabrycznie fragment osłony (taki obrębek) do którego wsadza się śrubokręt płaski i podważa – osłona jest na zatrzaskach i powinna szybko ustąpić z ramki, żarówka trzyma się na wcisk na stykach.
Pozdrawiam!
ale ogólnie u mnie w HB jest tak, że jest mały wycięty fabrycznie fragment osłony (taki obrębek) do którego wsadza się śrubokręt płaski i podważa – osłona jest na zatrzaskach i powinna szybko ustąpić z ramki, żarówka trzyma się na wcisk na stykach.
Pozdrawiam!
- Od: 31 maja 2008, 10:47
Witam czy ktoś może mi podac jakie żarówki do podsufitki i do drzwi mazda 6 2004 ?
- Od: 27 cze 2014, 22:06
- Auto: mazda 6 kombi 1.8 2004
tak dzisiaj to sprawdziłem i są to te same co w drzwiach.pozdro
- Od: 27 cze 2014, 22:06
- Auto: mazda 6 kombi 1.8 2004
Strona 1 z 1