Brak filtra przeciwpyłkowego – co na to poradzić?
Witam. Cos ostatnio mi sie stalo z nawiewem i okazalo sie, ze musze wymienic filtr przeciwpylkowy
ale jak szukalem w kilka sklepach czy w internecie to jakos nie moglem znalezc odpowiedniego do mojego samochodu. Mam silnik 1.8 i ogolnie do rocznika 96 nie moglem nigdzie znalezc :/ wie ktos moze gdzie moge go kupic? bede bardzo wdzieczny 
- Od: 26 maja 2007, 13:41
- Auto: Mazda 626 GE(GLX) FP '96
A gdzie zamontujesz ten filtr w GE?
W schowku?
Nie ma takiego wynalazku w GE
Nie ma takiego wynalazku w GE

Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

W GE masz filtr przeciwpyłkowy??
No właśnie, skąd wyjąłeś?? 
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

zgredzik napisał(a):A ma cos do tego jak na boku samochodu jest napisane GLX?
Też miałem glx chyba z boku... ale co z tego
zgredzik napisał(a):zrobie pozniej zdjecie tego filtra to moze ktos bedzie wiedzial co to
Lepiej zrób zdjęcia tego samochodu, może to nie Mazda w ogóle

qlesh napisał(a):Lepiej zrób zdjęcia tego samochodu, może to nie Mazda w ogóle
tak i kolory tez pomylilem
Marcin_626 napisał(a):i co?w tej "rurce" był filtr?
w lewym koncu bylo miejsce zrobione na ten filtr
no chyba wiem co wyjalem ze swojego samochodu :d tym bardziej, ze przed chwila rozmawialem z kolega ktory jest mechanikiem, pokazywalem mu to wszystko i powiedzial, ze mam racje
teraz to ja juz nie wiem, o co tu chodzi
, ale ja napewno nie mam filtra bo mnie cholera z tymi liściami bierze jak się ładują do środka. Dawaj to zdjęcie to razem zobaczymy coś Ty tam wyciągnął. 
- Od: 3 mar 2007, 19:17
- Auto: mazda 626 GE FP 1993
ok rano zrobie zdjecie bo juz mi sie nie chce za bardzo
a w niedziele zrobie zdjecie ogolnie tego nawiewu i miejsca skad wyciagnalem ten filtr
powiem Wam, ze ja sam juz nie wiem co myslec
bo z jednej strony to wiem, ze to jest na bank filtr z nawiewu (bo wczesniej przestal dzialac mi nawiew, jak wyjalem ten filtr wszystko zaczelo ladnie dzialac
) ale z drugiej strony to wiem, ze tego filtra w tym modelu nie powinno byc
tak sie zastanawiam czy to nie bylo jakos przerabiane albo cos... ehhh
Marcin_626, w dokumentach samochodu mam dokladnie napisane kiedy samochod zostal wyprodukowany (28.06.1996) wiec to raczej jest GE
powiem Wam, ze ja sam juz nie wiem co myslec
Marcin_626, w dokumentach samochodu mam dokladnie napisane kiedy samochod zostal wyprodukowany (28.06.1996) wiec to raczej jest GE
To pewnie ktos sobie dopasował jakiś filtr i tam założył dla tego nie chciał dmuchać nawiew (zbyt mała powierzchni).
Sam myslałem nad takim filtrem ale trudno tam gdzieś znaleźć miejsce na takie cudo.
Sam myslałem nad takim filtrem ale trudno tam gdzieś znaleźć miejsce na takie cudo.