Witam
Uprzedzając uwagi, tworzę nowy temat gdyż po dokładnym przeszukaniu forum nie znalazłem jakiejkolwiek odpowiedzi na mój problem.
Sytuacja wygląda tak:
Po odpaleniu po chwili słychać pięć sygnałów dźwiękowych podczas których miga mi lampka airbaga. Po jakimś czasie piszczyk cichnie ale lampka miga co jakiś czas (regularnie) i ani myśli się uspokoić. Wydaję mi się że miga ona w relacji 5 mignięć>przerwa>2mignięcia>przerwa i od początku. Ale jak już mówiłem nie mam pewności czy tak jest w istocie.
Naczytałem się o tych kodach błędów ale niestety nie siedzę w temacie i nie wiem jak je odczytać i zinterpretować. Mowa tam o jakiejś żółtej i czerwonej kontrolce airbaga. Wydaje mi się że u mnie jest tylko czerwona. Co do problemu z matą w siedzeniu pasażera to chyba też odpada gdyż airbag jest tylko u kierowcy.
Z góry dziękuję za pomoc w tej sytuacji.
PS. Nie wiem czy to ma związek ale zauważyłem pojawienie się wilgoci w samochodzie, nie wiem czy ma to jakiś związek ale być może tak.
Problem z poduszką powietrzną
Strona 1 z 1
Wiciu napisał(a):Uprzedzając uwagi, tworzę nowy temat gdyż po dokładnym przeszukaniu forum nie znalazłem jakiejkolwiek odpowiedzi na mój problem.
No to uwaga pierwsza: A dlaczego nie dopisałeś się w temacie kodów błędów AIR BAGA? To że w tamtym temacie nie było odpowiedzi nie oznacza że możesz zakładać kolejny.
Wiciu napisał(a):Naczytałem się o tych kodach błędów ale niestety nie siedzę w temacie i nie wiem jak je odczytać i zinterpretować
Chyba się mało naczytałeś bo jest to pięknie opisane (nawet na stronie klubowej)
Te mignięcia to właśnie kod błędu poduszki.
I temat wyląduje w koszu
Widać jednak to nie jest takie proste i powyższa odpowiedź nie jest do końca słuszna.
Dziś cały dzień jeździłem po mechanikach a raczej elektronikach samochodowych aby w końcu wylądować w serwisie mazdy stwierdzili że to co niby można uznać za kod żadnym kodem nie jest poza tym twierdzą że nie mieści się w żadnej książce serwisowej aby jednocześnie pojawiał się sygnał świetlny i dźwiękowy a tak się właśnie dzieje u mnie. Jako że jest to model z roku 93 podpięcie pod komputer nic nie da gdyż nie da się w ten sposób sprawdzić poduszek. W chwili obecnej serwis jest bezsilny a podejrzewana centralka od poduszki kosztuje nowa jedyne 12 000 zł a bawienie się na podłączonej grozi wystrzeleniem poduszki. Jak widać miałem podstawy założyć nowy temat i proszę nie kwestionować mojej umiejętności czytania tekstu ze zrozumieniem
W dalszym ciągu byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie co z tą sytuacją począć.
Pozdrawiam
Dziś cały dzień jeździłem po mechanikach a raczej elektronikach samochodowych aby w końcu wylądować w serwisie mazdy stwierdzili że to co niby można uznać za kod żadnym kodem nie jest poza tym twierdzą że nie mieści się w żadnej książce serwisowej aby jednocześnie pojawiał się sygnał świetlny i dźwiękowy a tak się właśnie dzieje u mnie. Jako że jest to model z roku 93 podpięcie pod komputer nic nie da gdyż nie da się w ten sposób sprawdzić poduszek. W chwili obecnej serwis jest bezsilny a podejrzewana centralka od poduszki kosztuje nowa jedyne 12 000 zł a bawienie się na podłączonej grozi wystrzeleniem poduszki. Jak widać miałem podstawy założyć nowy temat i proszę nie kwestionować mojej umiejętności czytania tekstu ze zrozumieniem
W dalszym ciągu byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie co z tą sytuacją począć.
Pozdrawiam
- Od: 21 sty 2007, 19:01
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 93r.
Wiciu napisał(a):Jak widać miałem podstawy założyć nowy temat i proszę nie kwestionować mojej umiejętności czytania tekstu ze zrozumieniem
no to kolego cytat z regulaminu:
tco_tm napisał(a):Tytuły nowych wątków powinny być formułowane w precyzyjny i zrozumiały sposób. Staraj się w tytule zawrzeć wyrazy, które najlepiej oddadzą temat wypowiedzi i w późniejszym czasie ułatwią odszukanie wątku. Nie dopuszczalne są nieprecyzyjne tematy w rodzaju: „Mam problem!”
Popraw nazwę tematu.
Strona 1 z 1