Licznik kilometrów nie działa
Strona 1 z 1
No więc wczoraj wyprowadzam samochód z garażu jade,jade,jade, patrze a kilometry nie lecą (w głównym liczniku i w dziennym). Wie ktoś czy licznik jest tradycyjnie na linke czy jakoś inaczej. Jaka może być przyczyna usterki. Podejrzewam że jak cofali licznik to coś zje**** i dlatego nie działa, albo przymarzł :/ , zresztą nie wiem bo przejechałem już 500km i działało, a teraz nie.
Ostatnio edytowano 1 gru 2005, 18:26 przez jacobs, łącznie edytowano 1 raz
To zajrzyj tu: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=16512
- Od: 13 sie 2004, 13:17
- Auto: 626 2,2 i GV 95, chevy s10 02
nie działa ten od przebiegu
od dawna
Bo u mnie nie działałjak kupiłem, więc rozebrałem i już wiem czemu nie działał
Klient chciał go chyba młotkiem cofnąć

A u ciebimoże nie działać, bo, np spadłozabezpieczenie (seger taki maciupki) z jednego z wałków napędowych i npp. ślimak nie pokręca przekładni.
Skoro działa prędkościomierz to wymontuj i rozmontuj. Jego zasada działania jest prosta i jak weźmiesz do ręki i spojżysz to połapieszsię o co biega
pojeżdże jeszcze troche, może sie ruszy, bo taki koleś pisał że nieraz sie przytnie cosik, jak nie bedzie działać to rozbiore, przy okazji założe aluramki, bo białe zegary to z tego co czytałem to trudno założyć, narazie nie chce mi sie grzebać bo zimno 
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Witam wszystkich! Mam od paru dni problem-drogomierz nie zlicza kilometrów. Rozkręcałem licznik myśląc, że zablokowały się jakieś zębatki, ale wszystko z nimi jest ok . Co może być przyczyną, może jakiś czujnik? Dodam że wszystko w liczniku oprócz tych kilometrów działa. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje!
EDIT by MazDarek – łączę z podobnym.
EDIT by MazDarek – łączę z podobnym.
-
wojjtteekk
Strona 1 z 1