Witam
probuje podlaczyc alarm CYKLOP do mazdy 626 1.8i GE '92-97 i w/g postu http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=13158 wszystko OK poza jedna rzecza:
cyt. "Spinamy razem kable zasilające (+12) centralki alarmowej, centralki dodatkowych czujników i centralki centralnego zamku, montujemy na nim bezpiecznik 20A i podłączamy, najlepiej bezpośrednio do akumulatora. Masy również spinamy razem i tym razem już bez bezpiecznika podpinamy je do metalowego elementu samochodu (n.p. dowolnej śruby pod deską rozdzielczą) "
w instrukcji mozntazu alarmu te 2 kabelki pradowe pisza aby podlaczyc do kierunkow, co mam robic bo zglupialem (jezeli mam robic w/g postu to jak mam podlaczyc alarm pod kierunki bo w poscie nic nie wspomniano o kierunkach ?)
pozdr.
SKowal
Montaż alarmu CYKLOP 626 GE
Strona 1 z 1
troszke nie rozumiem.... to co pisalem to dwa kable zasilajace do alarmu... bez nich alarm nie zadziala
to co ty piszesz, to kable, ktore nalezy podlaczyc pod swiatla, lub kierunkowskazy, aby po wlaczeniu, wylaczeniu, lub aktywacji alarmu mrugaly....
ja u siebie podlaczylem bardzo łopatoligocznie.... rozebralem kolumne kierownicy, miernikiem sprawdzilem ktore kable odpowiedzialne sa za kierunkowskazy i juz....
to co ty piszesz, to kable, ktore nalezy podlaczyc pod swiatla, lub kierunkowskazy, aby po wlaczeniu, wylaczeniu, lub aktywacji alarmu mrugaly....
ja u siebie podlaczylem bardzo łopatoligocznie.... rozebralem kolumne kierownicy, miernikiem sprawdzilem ktore kable odpowiedzialne sa za kierunkowskazy i juz....
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
zrobielm w/g instrukcji montazowej i alarm mi dziala razem z centralnym ale juz nie zdazylem z podlaczeniem do kierunkowskazow i z tego wszystkiego zapomnialem podpiac pod czujnik otawrcia bagaznika.
Wiesz moze gdzie powinienem sie wpiac (czy tez na tym samym gniezdzie – wiazce gdzie czujnik otwarcia drzwi ?)
Jezeli chodzi o kierunki to czy nie lepiej bylo by podlaczyc pod awaryjne
nie wiem czy tak mozna, jezeli nie to powiedz mi czy latwo sie dostac do kolumny kierowniczej. Chcialbym jak naj mniej czasu spedzic przy szukaniu.
Wiesz moze gdzie powinienem sie wpiac (czy tez na tym samym gniezdzie – wiazce gdzie czujnik otwarcia drzwi ?)
Jezeli chodzi o kierunki to czy nie lepiej bylo by podlaczyc pod awaryjne
pozdr.
- Od: 11 wrz 2005, 20:47
- Auto: Mazda 6 2.0 SKY-G GJ '16
Mazda 6 2.0 CiTD GY '04
Mazda 626 1.8 GE '93
Jezeli chodzi o kierunki to czy nie lepiej bylo by podlaczyc pod awaryjne nie wiem czy tak mozna, jezeli nie to powiedz mi czy latwo sie dostac do kolumny kierowniczej. Chcialbym jak naj mniej czasu spedzic przy szukaniu.
powiem szczerze, ze ja mialem problem z awaryjnymi... najwidoczniej u mnie dzialalo na zamkniecie masy...
rozbierz plastikowa oslone kolumny, pomierz miernikiem i heya
niestety lepiej Ci nie pomoge, gdyz nie znam tego modelu
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
Kult – Park23
Kult – Park23
Sa trzy sposoby na podlaczenie kierunkow pod alarm
1 – wpiac sie prosto do lamp kierunkow (malo estetyczne)
2 – wpiac sie do wiazki przy bezpiecznikach (chyba to jest mozliwe)
3 – tak jak mowi bajer0 wpiac sie do przelacznikow w kolumnie kierowniczej
teraz pytanie ktory sposob bylby najszybszy, pewniejszy i najprostszy ?
dzisiaj pogoda jest kiepawa a zroboty wracam o 16.00 wiec duzo czasu nie bede mial daltego tak przynudzam
1 – wpiac sie prosto do lamp kierunkow (malo estetyczne)
2 – wpiac sie do wiazki przy bezpiecznikach (chyba to jest mozliwe)
3 – tak jak mowi bajer0 wpiac sie do przelacznikow w kolumnie kierowniczej
teraz pytanie ktory sposob bylby najszybszy, pewniejszy i najprostszy ?
dzisiaj pogoda jest kiepawa a zroboty wracam o 16.00 wiec duzo czasu nie bede mial daltego tak przynudzam
pozdr.
Mazda 6 2.0 CiTD GY '04
Mazda 626 1.8 GE '93
mam problem z czujnikiem bagaznika,
otoz odszukalem miernikiem kabelek na wiazce ktory odpowiedzialny jest za ten czujnik (to jest ten sam co do czujnika drzwi) ale mimo otwarcia bagaznika alarm sie nie zalacza
po dotknieciu jednym koncem masy a drugim do tego kabelka i wcisnieciu czujnika w bagazniku masa ginie wiec nie rozumiem tego dlaczego alarm sie nie zalacza
zmarnowalem ponad 4 godziny, niechce ciagnac dodatkowego czujnka chcialbym wykorzystac ten ktory jest Wiecie czemu tak sie dzieje ?
otoz odszukalem miernikiem kabelek na wiazce ktory odpowiedzialny jest za ten czujnik (to jest ten sam co do czujnika drzwi) ale mimo otwarcia bagaznika alarm sie nie zalacza
po dotknieciu jednym koncem masy a drugim do tego kabelka i wcisnieciu czujnika w bagazniku masa ginie wiec nie rozumiem tego dlaczego alarm sie nie zalacza
zmarnowalem ponad 4 godziny, niechce ciagnac dodatkowego czujnka chcialbym wykorzystac ten ktory jest Wiecie czemu tak sie dzieje ?
pozdr.
Mazda 6 2.0 CiTD GY '04
Mazda 626 1.8 GE '93
Strona 1 z 1