Jak zdjąć dolne listwy przy drzwiach ? 626 GE
1, 2
Witam, nie mogłem znaleźć nic w tym temacie, do rzeczy.
Troszke mi zaczynają gnić doły drzwi (14 lat w polsce robi swoje) narazie od wewnątrz ale mysle że za jakieś 2 lata może byc na wylot. Moja mazda ma takie gumy na spodach drzwi i zastanawiam się jak one są przymocowane bo przed renowacją chciałbym je jakoś zdjąć nie niszcząc ich.
Troszke mi zaczynają gnić doły drzwi (14 lat w polsce robi swoje) narazie od wewnątrz ale mysle że za jakieś 2 lata może byc na wylot. Moja mazda ma takie gumy na spodach drzwi i zastanawiam się jak one są przymocowane bo przed renowacją chciałbym je jakoś zdjąć nie niszcząc ich.
To samo mialem u siebie.Demontaz jest bardzo prosty i bez probkemu sobie z nim poradzisz.Rob to ostroznie i z wyczuciem,musisz najpierw delikatnie odpiac spinki.Listwa wtedy schodzi bez problemu.Przy montazu musisz zlozyc calosc,czyli zamontowac spinki do listwy i przypiac tak zmontowana listwe do drzwi......powodzenia 
- Od: 25 sty 2008, 19:12
- Auto: 6 GH 2,5 benzyna 2008 r.
niestety na tym zimnie to tylko połamałem te spinki 3 z 4
jakoś sobie postaram się bez nich poradzić tymczasem małe foto co się dzieje z drzwiami, to już chyba jeden z ostatnich dzwonków.

Ostatnio edytowano 15 lut 2008, 17:10 przez Gib, łącznie edytowano 1 raz
Chyba nie widziały nigdy konserwacji skoro tak wyglądają ....
Btw. proszę o zmianę rozmiaru foty na 800x600
Btw. proszę o zmianę rozmiaru foty na 800x600
mam nadzieje że już dobrze z tą fotką. pewnie i nie widziały konserwacji sporo ziemi było pod tą gumą więc sie nawet nie dziwie, wogóle drzwi pasażera wyglądają najgorzej, powgniatane, zgnite, zamek ciężko chodzi, ogranicznik otwarcia działał tak że ledwo się dało otworzyć drzwi, a i prowadnica szyb chyba do przeczyszczenia. Pozostałe drzwi są w miarę OK. Jakies sugestie co z tymi zrobic?
Stała pod ścianą prężąc kakao
no cóż spróbuje to zrobić jak najbardziej kompleksowo tylko niech się ciut cieplej zrobi, a w razie czego kupie nowe drzwi no bo co zrobić...spawać tego się nieda.
PAJKO:
Te gumy trzymają się bez zaczepów czy zdjąłeś.
PAJKO:
Te gumy trzymają się bez zaczepów czy zdjąłeś.
musi troche poczekac bo ledwo budżet gazowy jestem w stanie ogarnąć a jeszcze przegub do wymiany czeka. Czy wszystkie drzwi będą pasowały? Bo Cronosy chyba nie miały tych gum. A wersje późniejsze różnią się czymś?
tu chyba szkoda roboty, chyba że sam sobie dasz radę i lubisz się bawić. na allegro używane drzwi za parędziesiąt pln, a jak dobrze poszperać to i kolor znajdziesz...
Panowie,bez paniki. To jest rdza powierzchowna. Zedrzeć do żywego szczotką na wiertarce,pomalować Hemmereitem i będzie spokój na 2-3lata. Miałem to samo. Przez otwory radzę wpuścić jakiegoś smaru do wnętrza drzwi. Jedne drzwi zrobiłem Hemmereitem a drugie Epoxy Brunoxem. Hemmereit jest o wiele lepszy.
- Od: 9 sty 2007, 16:05
- Auto: dawniej – dwie zielone 626, GE – obecnie OMEGA MV6 – tez zielona
mój wuj polecał swojego czasu olej silnikowy do wewnątrz, może być zużyty po wymianie.
Jesli chcesz miec wiecznie tluste plamy na karoseri,to wlej olej....bez sensu,stara metoda z lat komuny.Konserwacja maluchow i duzych fiatow.... 

żyj szybko,umieraj młodo........Peugeot 807 2,0 HDI 2 szt.i Laguna 1,8 16V
jak narazie to padły dwa sposoby, wymiana drzwi które wcale nie kosztują kilkadziesiat złotych tylko do 250. no i hammerite, przyznam się wam ze w brunoxa za bardzo też nie wierzę bo one były zaraz po kupieniu czyszczone papierem i właśnie nałożona jedna warstwa tego dziadostwa. czekam na jakies inne porpozycje zabezpieczenia, wymienic zawsze można tylko nie zawsze na to jest hajs.
sprostowanie – wuj polecał olej silnikowy do konserwacji ale podwozia
a tam tłuste plamy mogą być...
W Warszawie gosc ma do sprzedania takie drzwi za 120zl,kompletne.Kupowalem od niego inne czesci i mozna jeszcze sie z nim potargowac.Np.przeplywke B577 sprzedal mi za 150zl-bardzo dobra cena.
Ale jak poszukasz na allegro to znajdziesz nawet w kolorze.
Ale jak poszukasz na allegro to znajdziesz nawet w kolorze.
żyj szybko,umieraj młodo........Peugeot 807 2,0 HDI 2 szt.i Laguna 1,8 16V
Dokladnie, jak pogrzebiesz, to znajdziesz w dobrej cenie i czasami pewniejsze niz wlasnoreczne wskrzeszanie dziurawej blachy.
Mialy wszystkie wersje, w Cronosach tylko bedzie musial zdemontowac ramke.
Gibsong napisał(a):Bo Cronosy chyba nie miały tych gum
Mialy wszystkie wersje, w Cronosach tylko bedzie musial zdemontowac ramke.
nie chce ich wskrzeszać tylko zakamuflować agonie (nie zgon). A w tzw. międzyczasie poszukam sobie drzwi pod kolorek, apropo gdzie znaleźć kod lakieru ja mam taki dość ciemny turkus.
1, 2