Brak podświetlania zamka drzwi

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez radek_fij » 25 paź 2010, 16:38

Witam wszystkich posiadaczy samochodu marki MAZDA ,jestem nowym użytkownikiem i mam do was pytanie .Jeżeli umieściłem w złym dziale pytanie to przepraszam bo jak wcześniej wspomniałem jestem tutaj nowy.Moja MAZDA to 626 1.8 GE 1996 r .Problem polega na tym że nie świeci się lampka stacyjki i podświetlania zamka w drzwiach kierowcy ,gdybym wiedział jaki przekaźnik odpowiada za prace podświetlania i gdzie jest położony to bym go wymienił bo mam wszystkie części do tego modelu .Obydwie żarówki są sprawdzone i są dobre ,bezpieczniki też sprawdzałem i są ok.
radek_fij

Postprzez Auto-Czesci » 26 paź 2010, 14:37

Początkowo pomyślałem że spaliła się jedna żarówka lub padł bezpiecznik,ale jeżeli sprawdzałeś te elementy,to pozostaje jedynie przekaznik. Proponuję udac się do elektryka samochodowego,nie zajmie to długo a będziesz miał przynajmniej solidnie zrobione.
Początkujący

Od: 28 sie 2010, 10:46

Postprzez DamianMX6 » 27 paź 2010, 17:44

radek_fij napisał(a):Moja MAZDA to 626 1.8 GE 1996 r .Problem polega na tym że nie świeci się lampka stacyjki i podświetlania zamka w drzwiach kierowcy ,gdybym wiedział jaki przekaźnik odpowiada za prace podświetlania i gdzie jest położony to bym go wymienił bo mam wszystkie części do tego modelu .Obydwie żarówki są sprawdzone i są dobre ,bezpieczniki też sprawdzałem i są ok.

Po lewej stronie nóg kierowcy, obok innych puszeczek. Zwykle koloru szarego z zielonymi i czarnymi wejściami, dość długi bo długości około15cm i szer 5cm i grub 2,5-3cm. Oznaczenie Naldec TWS GA5R. Zdecydowanie taniej i lepiej kupić inny sprawny niż naprawiać.
Forumowicz

Od: 28 mar 2008, 14:43
Auto: MX6 MAZDASPEED