Jakie kluczyki mają mazdy ?
Strona 1 z 1
szybkie pytanie na temat kluczyków .Czy MAZDA ma dwa kulczyki ,do stacyjki osobny i do drzwi oraz bagażnika osobny ,czy też nie.Ponieważ kupujac autko w komplecie dostałem tylko dwa piloty i kluczyk pasujacy tylko do stacyjki(aha jeden z pilotów nie działa).Chciałbym wyciągnąć wkładkę z bagażnika i dać do dorobienia na istniejące zamki ale niewiem czy to będzie możliwe.Z góry dziękuję za odpowiedż wiem że użytkownicy tu maja większe pojecie niż ja.
simba ...Kochać auta to nie wszystko trzeba je jeszcze zrozumieć...
- Od: 7 lis 2004, 23:09
- Auto: mazda 626 ge 1993 2.0 kat
Dokładnie. Powinny być 3 kluczyki. Jeśli chcesz dorabiać kluczyki – musisz jeszcze wyciągnąć zamek z drzwi (bagażnik ma nny kluczyk).
Jak już to zrobisz – poinformuj o kosztach, bo ja mam ten sam problem, ale ciągle odkładam go w czasie (zamykam drzwi na pilota).
pzdr
Jak już to zrobisz – poinformuj o kosztach, bo ja mam ten sam problem, ale ciągle odkładam go w czasie (zamykam drzwi na pilota).
pzdr
RaV
- Od: 29 gru 2004, 13:18
- Auto: 626 2.0 16V 94r
Wlasnie. Sytuacja calkiem normalna, duzo aut ma "pogubione" – jakkolwiek by to rozumiec.

co do kluczyków to ceny wachaja sie od 15-30zł zalezy gdzie i jak kto to robi
Bo mi jak kumpel dorobił to działa 2 razy lepiej niz ten co dostałem.:–)
Bo mi jak kumpel dorobił to działa 2 razy lepiej niz ten co dostałem.:–)
Minister infrastruktury ostrzega:
Kierowco! paląc gumy na szosie popierasz Samoobrone:–)
Fiat :–)
Kierowco! paląc gumy na szosie popierasz Samoobrone:–)
Fiat :–)
- Od: 17 lis 2003, 01:14
- Auto: Fiat Brava1,6
Chrysler Sebring 2,7Lxi
Witam, szary kluczyk i tak jest zadko uzywany, bo sluzy do zostawienia auta np na parkingu gdzie koles odwozi auto na miejsce, dostaje kluczyk tylko od drzwi i stacyjki zeby nie majstrowal w bagazniku, dlatego tez sa blokady w tylnych oparciach, sadze ze w hathbacku i tak jest to malo potrzebne jesli bys juz na taki parking trafil. No a blaszka to tylko bajer ze do tej pory nie zgubiles jej
to cos jak wstazeczka z urodzin ktora moja mama gdzies skrzetnie przechowuje. Ale posiadanie nie jest obowiazkowe. Pozdrawiam
- Od: 22 paź 2004, 12:11
- Auto: 626 2.0i 16 '93 hatchback nadal jeździ ...
qqryq napisał(a):Witam, szary kluczyk i tak jest zadko uzywany, bo sluzy do zostawienia auta np na parkingu gdzie koles odwozi auto na miejsce, dostaje kluczyk tylko od drzwi i stacyjki zeby nie majstrowal w bagazniku, dlatego tez sa blokady w tylnych oparciach, sadze ze w hathbacku i tak jest to malo potrzebne jesli bys juz na taki parking trafil. No a blaszka to tylko bajer ze do tej pory nie zgubiles jejto cos jak wstazeczka z urodzin ktora moja mama gdzies skrzetnie przechowuje. Ale posiadanie nie jest obowiazkowe. Pozdrawiam
tylko, że wg numeru na tej wstążeczce możesz odtworzyć kluczyki. jakbyś posiał nagle wszystkie.
A ja mam inny problem... Od niedawna jestem dumnym posiadaczem Mazdy GD z 90r. i jak się okazało nie mam wkladki w drzwiach kierowcy
, a od strony pasażera nie działa. Z bagażnikiem jest ok. Jedyny sposób otwierania i zamykania samochodu to pilot od centralnego zamka. A jak central wysiądzie? Będzie problem! Więc tu pojawia się pytanie – gdzie mogę dostać oryginalne wkładki pasujące do drzwi?

- Od: 30 sty 2005, 12:07
- Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)
Odkurzam temat
Mam taką systuację: mam 2x kluczyk czarny (podróba) – takie już dostałem z samochodem... Okazuje się, że te kluczyki to kopie klucza serwisowego – nie da się nimi zamknąć schowka i bagażnika
Jak dorobić pełnowartościowy kluczyk??
Mam taką systuację: mam 2x kluczyk czarny (podróba) – takie już dostałem z samochodem... Okazuje się, że te kluczyki to kopie klucza serwisowego – nie da się nimi zamknąć schowka i bagażnika
Jak dorobić pełnowartościowy kluczyk??
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
b2 napisał(a):kluczyki powinny być 3 – 2 czarne + szary serwisowy, nie otwierający bagażnika i schowka + blaszka z numerem
ciesze sie ze umiem po niem. bo wlasnie to wyczytalem w ksiazce obslugi Madzi
czy mi sie wydaje czy wymontowujac zamek i zanoszac do ( dobrego ) slusarza powinien on byc w stanie dorobic kluczyk?
- Od: 14 kwi 2005, 21:44
- Auto: '93 GE/FP –> '02 GF/FS
Strona 1 z 1