Wymiana postojówek przód – jak ?
Strona 1 z 1
Witam,kupiłem z kolegą diody LED niebieskie zamiast zwykłych świateł postojowych,pytanie brzmi jak je wymienić?trzeba wyciagać żarówki od swiateł krótkich i tamtędy wyciagnać postojówke?czy może ten długi plastikowy kanał (rurka)prowadząca do gniazda postojówki jest rozbieralna?boje się robić coś na siłę i nie rozbierać niepotrzebie pół lampy
,więc czekam na sugestie.
- Od: 8 kwi 2004, 22:21
- Auto: Mazda 626GE 1.8-105KM Sedan
poza tym bawiąc się dalej ze światłami będę wymieniał zwykłe swiatła na xenony,z tego co sie orientuję to są dwa rodzaje montażu,ten tanszy gdzie trzeba wycinać w oryginalnym otworze lampy oraz reklamuja na allegro za około 1000 takie bez przerabiania,wchodzi w miejsce H1 ksenon H7 ,reflektowałbym na ta 2 opcję,podaję linka,jak któs ma cos takiego to proszę o opinie
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34629898

- Od: 8 kwi 2004, 22:21
- Auto: Mazda 626GE 1.8-105KM Sedan
Dobrze kombinujesz. Postojówke wyjmiesz poprzez delikatny obrót (kilkanascie stopni) tej dłuugiej a'la rurki. Przekręcasz i wyjmujesz całą rurkę, na której końcu jest osadzona żarówka postojowa.
A tak BTW: nie wiem jak to jest u Ciebie w regionie, lecz wiem, ze w niektórych regionach kraju smerfy za kolorowe przednie postojówki lub inne kolorowe (niezgodne z przepisami) oświetlenie z przodu auta walą mandacik
Zgodne z przepisami są światła białe, zółte i xenon. Nawet żarówki a'la xenon moga być powodem otrzymania mandatu.
Pozdr
SM
A tak BTW: nie wiem jak to jest u Ciebie w regionie, lecz wiem, ze w niektórych regionach kraju smerfy za kolorowe przednie postojówki lub inne kolorowe (niezgodne z przepisami) oświetlenie z przodu auta walą mandacik
Pozdr
SM
- Od: 20 paź 2003, 17:16
- Auto: ma$da CA KL-ZE – już nie ;) & CA B6
Co do tych "xenonow" na pewno nie wolno takich rzeczy montowac w reflektorach odblysnikowych i to nie tylko ze wzgledu na prawo ale takze ze wzgledu na wlasny szacunek dla zycia innych kierowcow. W takich lampach lampy wyladowcze swieca wiecej w kosmos i oczy jadacych z przeciwka niz na droge.
Natomiast w reflektorach soczewkowych, czyli naszych, mialyby szanse w miare swiecic na droge
ale pozostaja do spelnienia 2 warunki: samopoziomowanie i spryskiwacze... Zostaja tylko kompletne markowe zestawy xenonowe, a o takich do GE nie slyszalem.
Poczytaj zreszta sobie http://www.motofocus.com.pl/index.php?aid=704
Natomiast w reflektorach soczewkowych, czyli naszych, mialyby szanse w miare swiecic na droge
Poczytaj zreszta sobie http://www.motofocus.com.pl/index.php?aid=704
- Od: 10 cze 2004, 16:10
- Auto: 626 GE FS sedan
Mam pytanko odnosnie mazdy 626 r.1994. Jak wymienia sie zarówki postojowe i jaką zarówke kupic. Chodzi mi oto co powiedziec sprzedawcy w motoryzacyjnym aby ja kupic. Wiem ze to pewnie głupie pytanie ale jest to moje pierwsze auto i jestem zielony w tym temacie.
Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.
Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.
- Od: 19 lut 2009, 22:11
- Auto: Mazda 626 1.8 Hatchback-pozostał sentyment
Ford Focus 1.6 Sedan- Może byc:)
Szukam Mazda 6 Pb
Przy reflektorze masz takie długie oprawki, musisz chyba z tego co pamiętam taki wkręcik popuścić i przekręcasz te oprawki (tulejki, lub coś w tym stylu), wyciągasz żarówkę i idziesz kupić – całoszklana 5W gość będzie wiedział o co chodzi, do dostania w sklepie z częściami do malucha za 80groszy
Tak w ogóle zmień temat na zgodny regulaminem, ale i tak ten temat prawdopodobnie, poleci w kosz ale to już nie ja zdecyduje 

Nie. Tylko przekręcasz w odpowiednią stronę i wyjmujesz w kierunku tyłu auta.dyszel85 napisał(a):z tego co pamiętam taki wkręcik popuścić
Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Hugo napisał(a):dyszel85 napisał:
z tego co pamiętam taki wkręcik popuścić
Nie. Tylko przekręcasz w odpowiednią stronę i wyjmujesz w kierunku tyłu auta.
W mx6 GE trzeba popuscic wkret przy lampie ktory trzyma ta "rurke".
Uwaga! Dla ludzi ktorzy o pradzie slyszeli tylko w szkole i zapomnieli
Dioda LED swieci, jesli prad przez nia plynie w odpowiednia "strone". Wsadziles? Nie swieci? Wyciagnij i wloz na odwrot

Strona 1 z 1