Nie wiem w sumie od jak dawna, ale przy próbie zamknięcia zamków z pilota, drzwi kierowcy nie zamykają się. Drzwi pasażera i bagażnik jak najbardziej. Po ręcznym przełączeniu na pozycję LOCK drzwi kierowcy, drzwi pasażera również przechodzą w tryb LOCK, jednak po zatrzaśnięciu drzwi, drzwi kierowcy wyłączają same tryb LOCK jednocześnie się otwierając. Sposób na sprawne zamykanie pokazał mi Marek (czerwona MX-3), tzn. po przełączeniu na tryb LOCK drzwi kierowcy, należy zamykać je z uniesioną klamką. Jednak problem pozostaje, przy ich otwieraniu, kiedy to muszę otwierać sobie samochód od strony drzwi pasażera i ręką wyłączać tryb LOCK.
Prawdę mówiąc to, aż strach pomyśleć, jak długo jeździłem nie wiedząc o tym fakcie i zostawiałem samochód na mieście z otwartymi drzwiami.
Tak się akurat składa, że posiadam zapasowe wszystkie mechanizmy drzwi, więc jeżeli pewna jest konieczność wymiany, któregoś z nich to to zrobię, jednak może chodzi tu o jakąś błachostkę.
Co sprawdzić i jakim tropem podążać?
Krasnal, tym razem obejdzie się bez rozbierania Twojego samochodu, w celu zrobienia zdjęć instruktarożowych