Jakie głośniki ? 626 GE – montaż, pytania, problemy
1, 2
Pewnie mnie pojedziecie, że jest opcja szukaj itp. ale zaryzykuje, bo nie mogłem nic na ten temat znaleźć:) Pytanie brzmi: z jakiego materiału zrobiona jest półka nad bagażnikiem w 626 GE hatchback i czy można sobie w niej bezkarnie zamontować głośniki, bo z tego co zauwazyłem to wydaje sie że jest plastikowa i boje sie ze sie połamie jak zacznę ją obrabiać:) A drugie pytanie: czy da sie zamontować w przednich drzwiach 160mm bez przeróbek(oczywiście nie mówie tu o panelach) i czy zawieszenie nie będzie biło o maskownice? Wiem, dużo było już takich pytań ale nie mogłem znależć odpowiedzi na te konretne pytania.
Mazda or VW --> to be or not to be
- Od: 13 sty 2005, 17:34
- Auto: Mazda 626 GE '93
Ja też nie wiem z czego jest tylko półka, ale ludze montują, więc pewnie się da. (pytanie o celowość takiego działania i odpowiedz na nie znajdziesz używając opcji szukaj
)
A co do montażu to nie wiem o co pytasz. Panelu na pewno bedziesz musiał użyć żeby wstawić głosniki 165mm. Obijać nie powinny, zeby się upewnic sprawdź po prostu jaka jest odległość od masownicy do obecnego głosnika (pewnie trzeba będzie zdjąć boczek).
EDIT:
http://www.allegro.pl/item87038248_ford_mondeo_mazda_626_podstawa_glosnika_165mm.html
A co do montażu to nie wiem o co pytasz. Panelu na pewno bedziesz musiał użyć żeby wstawić głosniki 165mm. Obijać nie powinny, zeby się upewnic sprawdź po prostu jaka jest odległość od masownicy do obecnego głosnika (pewnie trzeba będzie zdjąć boczek).
EDIT:

Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Chodziło mi o to, czy nie trzeba bedzie ciąc blach zeby sie kosz zmieścił, ale widze że nie bedzie z tym problemu:) A o materiał tylnej półki pytalem, bo chciałem sobie tam właśnie wsadzić jakieś głośniki też 165mm(mam na mysli Hertze DCX), u kumpla podoba mi się jak grają i poziom basu też jest odpowiedni jak dla mnie, bo nie chce zadnych skrzyn ani rur do bagażnika wkładać. No chyba że macie jakieś inne(lepsze) typy niz te Hertze, ale wiecie, tak maks. 200zł – biedny jestem:)
Mazda or VW --> to be or not to be
- Od: 13 sty 2005, 17:34
- Auto: Mazda 626 GE '93
ja mam w połce 6x9 Infinity a półki nie mam plastikowej tlyko jakas taka nie wiem z czego
materiałowa hehe ale głosniki wsadziłem łatwo sie wycina otwory.
Szukam pracy zwiazanej z jeżdzeniem......
- Od: 3 lut 2006, 23:54
- Auto: Mazda 626 GE 1993 1,8 SGi
Siema.
To jest raczej zły pomysł wstawiania głośnika w półke, za miekkie podłoże. Głośnik musi być zamontowany na "twardo" bo traci swoje właściwosci, Podczas ruchu membrany rusza sie w czesci półka a nie ona.
To jest raczej zły pomysł wstawiania głośnika w półke, za miekkie podłoże. Głośnik musi być zamontowany na "twardo" bo traci swoje właściwosci, Podczas ruchu membrany rusza sie w czesci półka a nie ona.
- Od: 18 gru 2005, 00:39
- Auto: 626 GE 2.0i 16v LPG hol 92r
no masz racje Heniek – fakt pułka skacze
jak basik daje
Szukam pracy zwiazanej z jeżdzeniem......
- Od: 3 lut 2006, 23:54
- Auto: Mazda 626 GE 1993 1,8 SGi
-
Gość
Witam, chce zmienić głosniki 5x7 na 160mm, wyczyatałem juz ze musze kupic raczej płytkie, bo z duzym tyłem mogą nie wejsć chce kupic albo Infinity albo JBL wiem ze JBL sa z wersje płytkie (zalecene do pracy bez wzmacniacza i głebsze, lepsze pod wzmacniacz) ale chodzi mi jak sie dostac do tych glosników, odkrecilem srubke nad lampką i ta druga kolo osłony głosnika ciągne i zonk, nie chce nic połamac, sa inne śrubki czy musze calą tapiecerke drzwi ścigaac czy jak?? help:)
- Od: 28 sty 2008, 22:17
- Auto: 626 GE 2,0 + STAG 300 [1997]
Radzi00 tak, musisz sciągnąć tapicerkę. Jak to zrobisz, to opuść szybę i zmierz ile masz miejsca a dopeiero potem kup głośniki.
Pozdrawiam,
W GF-ce głośniki to 5x7 jeśli w GE też to będzie pasować zostaje jeszcze kwestia podłączenia, z tyłu głośnika jest złącze na kostkę jeśli są takie same to nie ma problemu zakładać i muzyka gra 
W GE również.VeryCoolMan napisał(a):W GF-ce głośniki to 5x7
Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
1, 2