Jak zdjąć lampe z tylnej klapy?
Strona 1 z 1
Witam proszę o informację jak zdjąć obudowę świateł tylnych w w/w mazdzie. Odkręciłem cztery gumopodobne nakrętki na tapicerce bagażnika, niestety to nie dało większego postępu w zdjęciu elementu... nie chciałbym przekombinować, więc jak ktoś wie jak to zrobić to proszę o info
Ostatnio edytowano 7 paź 2007, 11:28 przez -Maciek-, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 6 paź 2007, 14:53
- Auto: Mazda 626 1.8 GE
Jesli chcesz zdemontowac jedna z tylnych zewnetrznych lamp, to musisz:
1. odkrecic srobki mocujace
2. lekko uderzyc dlonia lampe od wewnatrz do zewnatrz, tak zeby wyskoczyla z uchwytow mocujacych.
Daj znac, jesli bedziesz mial wiecej pytan.
Pozdrawiam,
voytecku.
1. odkrecic srobki mocujace
2. lekko uderzyc dlonia lampe od wewnatrz do zewnatrz, tak zeby wyskoczyla z uchwytow mocujacych.
Daj znac, jesli bedziesz mial wiecej pytan.
Pozdrawiam,
voytecku.
1.odkręciłem 4 śróbki mocujące
2. Uderzyć dłonią w lampe od wewnątrz, czyli gdzie bo od strony bagażnika jest tapicerka po całości. Chodzi mi o ściągnięcie tej obudowy lamp która jest razem z tylną klapą bagażnika. Może rozmawiamy o czym innym
. wygląda to tak że jak to ściągne to zapewne ściągne tą obudowę razem z częścią lakieru i napisem mazda. Od wewnątrz klapy bagażnika są tylko dwa otwory z klapkami które się ściąga jak sie chce wymienić żarówkę. Czyli po prostu chodzi mi o tą szklaną obudowę która chodzi razem z klapą bagażnika.
Pozdrawiam
2. Uderzyć dłonią w lampe od wewnątrz, czyli gdzie bo od strony bagażnika jest tapicerka po całości. Chodzi mi o ściągnięcie tej obudowy lamp która jest razem z tylną klapą bagażnika. Może rozmawiamy o czym innym
Pozdrawiam
- Od: 6 paź 2007, 14:53
- Auto: Mazda 626 1.8 GE
-Maciek- napisał(a):Może rozmawiamy o czym innym
Nie zdefiniowales na poczatku, czy chodzi Ci o zewnetrzna lampe (mocowana do karoserii) czy wewnetrzna (mocowana do klapy). Po odkreceniu tych 4 srob powinno dac sie lekko wypchnac te lampe, sprobuj wypychac ja w gore.
Zmien opis problemu na nastepujacy:
Temat: Jak zdjac lampe z tylnej klapy?
Opis: 626 GE
Na forum chcemy zachowac porzadek i lad, dlatego tak wazne jest poprawne nazewnictwo tematow.
Pozdrawiam,
voytecku.
Strona 1 z 1