czy ktos moze mi napisać jak wymienić silniczek spryskiwacza przedniego, bo nigdzie na forum nie znalazlem.
z gory dzieki.
Wymiana pompki spryskiwacza
Strona 1 z 1
Odkręcasz nadkole plastikowe z lewej strony wyjmujesz stara pompkę wkładasz nową .
Ale prawdopodobnie to przewody od pompki ci ugniły lub we wtyczce znajdujacej sie koło zbiornika w komorze silnika.
Ale prawdopodobnie to przewody od pompki ci ugniły lub we wtyczce znajdujacej sie koło zbiornika w komorze silnika.
emmarek napisał(a):Odkręcasz nadkole plastikowe z lewej strony
A nie z prawej?
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

W GE jest z prawej strony zbiornik spryskiwaczy
tzn. w mojej tak było.
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

chyba nie będzie rozbierał z tej strony gdzie nie ma zbiorniczka?
w mx-6 też z prawej
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
Nie musisz chyba całkiem ściagać nadkola i koła, ale raczej było by łatwiej. Skręć koła w lewo, odchyl nadkole po odkręceniu 2 czy 3 śrubek i masz dojście do zbiornika.

U mnie z prawej strony. Mam pęknięte nadkole więc bez odkręcania niczego
. Skręcone na maxa w lewo koło, wypięcie starego + montaż nowego śilniczka = max 10min i hula! Cała wymiana bez problemowo i bez nazedzi, no moze srubokręt
Powodzenia
- Od: 14 lip 2004, 10:12
- Auto: 626 '93 2,5i V6
Strona 1 z 1