Podswietlanie klamek
1, 2
witaj, moja madzia 626 96r nie ma podświetlanych klameczek tylko zamki, wystarczy że pociągniesz za klamkę jak jest autko zamknięte to zapala się i podświetla dioda zamek oraz podświetlenie stacyjki pozdrawiam marek
Jednak jest podswietlenie klamek i stacyjki.
Dzisiaj wymienilem wszystkie zarowki, przy ostatniej zrobilem zwarcie i teraz nie ma napiecia w ukladzie podsietlenia klamki i stacyjki. Co moglo pojsc ? Bezpiecznik ale ktory, wszystkie sprawdzilem :/
Zmierzylem miernikiem, napiecie jest ale tylko okolo 0,25 V dlaczego takie male ?
Dzisiaj wymienilem wszystkie zarowki, przy ostatniej zrobilem zwarcie i teraz nie ma napiecia w ukladzie podsietlenia klamki i stacyjki. Co moglo pojsc ? Bezpiecznik ale ktory, wszystkie sprawdzilem :/
Zmierzylem miernikiem, napiecie jest ale tylko okolo 0,25 V dlaczego takie male ?

- Od: 16 wrz 2006, 08:55
- Auto: Mazda 6 06' 2.0
Ma swiecic od strony kierowcy i na stacyjke, od pasarzera jeszcze nie rozbieralem wkladki wiec nie wiem czy cos tam jest.
Ponawiam pytanie. Czy do tego ukladu jest jakis bezpiecznik, a moze przekaznik. Jak tak to gdzie ?
Poszukuje schematu podswietlenia klamek i stacyjki.
Ponawiam pytanie. Czy do tego ukladu jest jakis bezpiecznik, a moze przekaznik. Jak tak to gdzie ?
Poszukuje schematu podswietlenia klamek i stacyjki.

Mam schematy elektryczne tylko ze po angielsku. Sa one w jednym pliku Workshop Manual – Mazda 626 (1995) Diagram.pdf
Tylko nie wiem ktory uklad to jest podswietlenie klamki i stacyjki.
Moze ktos mi powie ktory to z nich. Stawiam na ktorys z pogrubionych.
Heater Circuit
Defogger Circuit
Power Seat Circuits
Back-up Lamps Circuit
Exterior Lamps Circuit
Headlight Circuit, W/ DRL
Headlight Circuit, W/O DRL
Courtesy Lamp Circuit
Tylko nie wiem ktory uklad to jest podswietlenie klamki i stacyjki.
Moze ktos mi powie ktory to z nich. Stawiam na ktorys z pogrubionych.
Heater Circuit
Defogger Circuit
Power Seat Circuits
Back-up Lamps Circuit
Exterior Lamps Circuit
Headlight Circuit, W/ DRL
Headlight Circuit, W/O DRL
Courtesy Lamp Circuit

mbmaster--heh ja jezdze teraz tirem heh sam wiesz mało czasu ale wiesz jak czas pozwoli to wpadne:)Musze sie zemscic za spottt na Słowacji
teraz to ja wygram
a nawiazujac do tematu to ehhh stacujka swieci a klamka nie i pytam po raz kolejny czy mam to podswietlanie klamki czyni?? czy swieci tylko stacyjka?? 
teraz to ja wygram
a nawiazujac do tematu to ehhh stacujka swieci a klamka nie i pytam po raz kolejny czy mam to podswietlanie klamki czyni?? czy swieci tylko stacyjka?? 
Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)

- Od: 29 cze 2004, 12:09
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.
Witam mam bardzo podobny problem a mianowicie podczas wymiany zarówki zrobiłem zwore na kablach poszedł gdzies dymek i zgasło
i mam pytanie a mianowicie który to ten komputer do sterowania tym oswietleniem czy ten szary podpiety do bezpieczników z tyłu czy moze cos innego jezeli ktos wie bardzo prosze o odpowiedz moze gdzies na złomie bym wytargał z jakiejs uzywanej bo fajny to bajer i chciałbm zeby znow zaswieciło
za odpowiedz z góry bardzo dziekuje i pozdrawiam

- Od: 28 mar 2007, 20:58
- Auto: Mazda 6 2.0 136km
rafcio24 napisał(a):Witam mam bardzo podobny problem a mianowicie podczas wymiany zarówki zrobiłem zwore na kablach poszedł gdzies dymek i zgasłoi mam pytanie a mianowicie który to ten komputer do sterowania tym oswietleniem czy ten szary podpiety do bezpieczników z tyłu czy moze cos innego jezeli ktos wie bardzo prosze o odpowiedz moze gdzies na złomie bym wytargał z jakiejs uzywanej bo fajny to bajer i chciałbm zeby znow zaswieciło
za odpowiedz z góry bardzo dziekuje i pozdrawiam
Hahaha zrobilem dokladnie to samo co Ty, nastepnym razem odlaczam akumulator
Jeszcze nie wiem dokladnie ktory to jest komputer, jak znajde czas to obczaje.
Tez sie zastanawialem nad wymiana tego komputerka.

Podejrzewam że rzaden komputer ci nie padł ,tylko bezpiecznik ci się przepalił.Ja w 323 BA też zrobiłem zworkę i spalił się tylko niebezpiecznik 

- Od: 4 mar 2007, 22:06
- Auto: 323F BA Z5 1995
1, 2