Witam !
Potrzebuje pomocy – gdzie szukać przyczyny,pozycyjne są w obu lampach, natomiast mijania i drogowe w prawej lampie brakuje i nie wiem gdzie szukać przyczyny bo żarówki sprawdziłem i to nie jest ich wina. Które przewody są odpowiedzialne za te światełka bo nie wiem gdzie mam szukać ... ?!
Pozdrawiam
Brak świateł mijania i drogowych w jednej lampie
Strona 1 z 1
Ostatnio edytowano 11 lut 2009, 21:17 przez Misiek-Bełchatów, łącznie edytowano 1 raz
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje 
- Od: 26 wrz 2005, 18:55
- Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i
a kostka na reflektorze (zarowce) ? Jak masz miernik to sprawdz, czy idzie napiecie.... moze kostka jest juz skorodowana i stara?
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Dziwne....bo jak wcześniej wszystko działało ateraz nie działa
Jak Rafał napisał ...sprawdź czy ci dochodzi napięcie do kostki. Jak nie to skontroluj bezpieczniki bo są osobne na prawą i lewą strone, no i na długie i krótkie.

W oczekiwaniu na nowy podpis...
Miałem to obejrzeć dzisiaj, ale caly czas u mnie pada ... lewa lampa ma sterowanie wysokości, a prawa nie ma lampki są od drof'a i twierdził że są dobre więc nie mam powodów żeby mu nie wierzyć, musze oblukać kostki, bezpieczniki tak jak sugerujecie, czy jest napięcie ! jak przestanie padać to pójde zobaczyć i dam znać czy coś sie udało zrobić ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
na 90% winne sa bezpiecznikipod maską często właśnie przy stłuczeniu reflektora przepalają sie bezpieczniki, jeśli te sa sprawne to musisz uzbroić się w miernik i sprawdzić w kostce, jeśli tu bedzie OK to gdzieś będzie uszkodzona masa (–) w reflektorze.
mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...
)))))
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...
mayer napisał(a):na 90% winne sa bezpiecznikipod maską często właśnie przy stłuczeniu reflektora przepalają sie bezpieczniki, jeśli te sa sprawne to musisz uzbroić się w miernik i sprawdzić w kostce, jeśli tu bedzie OK to gdzieś będzie uszkodzona masa (–) w reflektorze
Mayer – sprawdzilem wszystkie bezpieczniki i są ok. Jutro wezme i sprawdze czy jest napięcie na kabelkach jak sugerował bajer0 – problem z masą również mi przyszedł na myśl. Jutro jak popsprawdzam i mam nadzieje dojde co było przyczyną napisze
Dziękuje za pomoc !
No i już jest ok – oryginalnie miałem sterowanie w oby lampach i po podlączeniu kostek świeciło wszystko tak jak powinno, lampy od drof-a jednak nie są takie same bo jedna ma sterowanie (lewa) a druga nie ma (prawa) i trzeba było troche pokombinować w kabelkach bo oryginalna instalacja była przystosowana do lamp ze sterowaniem, a że ta nie ma to nie były wpiete wszystkie wtyczki i nie było sygnału na światła mijania/drogowe.
Strona 1 z 1