Kostka stacyjki – problem ze złożeniem

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Shiksu » 4 gru 2014, 21:11

Witam. Jest to mój pierwszy post na tym forum lecz nie od dziś przeglądam. Mam małą albo dużą wpadkę z moją kostką stacyjki w madzi. Mając problem z odpaleniem (rozrusznik zero reakcji, najpierw przestała odpalać od tak, potem tylko cykanie, a teraz taki jakby cichy dźwięk załączania).
Czytając forum, chciałem sprawdzić kostkę stacyjki, ale jestem totalnym lajkiem to pomyślałem że ją zdemontuję (tą kostkę), no i teraz mam problem. Jest w niej kilka (6) małych, cienkich sprężynek i jedna grubsza z dwiema kulkami.
Problem polega na tym że nie wiem gdzie ta grubsza sprężynka z tymi kulkami ma być ;/

Wie ktoś jak temu zaradzić i czy mógłby to jakoś obrazowo np. w paincie pokazać?

Przepraszam jeśli są błędy bądź nie ten dział.
* Moja mazda to 626 1995r. 1.8 benzyna + gaz
Shiksu

Postprzez noxes » 5 gru 2014, 12:13

Sądzę iż nikt Ci nie pomoże. Nieraz za błędy trzeba płacić i Ty zapłacisz za to, kupując drugą kostkę stacyjki.
a Twoje problemy związane są z rozrusznikiem.
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Forumowicz

Od: 19 gru 2009, 22:23
Auto: AUDI A4 B6 1.8T