Brak długich świateł
1, 2
Witam
Kupiłem dość zaniedbaną 626 comprex, którą doprowadzam do porządku. Mam problem ze światłami – nie działają światła drogowe. Postojowe oraz mijania włączają się jak należy. Po włączeniu drogowych świeci się tylko kontrolka na zegarach. Bezpieczniki wszystkie ok. Gdzie może leżeć przyczyna?
Kupiłem dość zaniedbaną 626 comprex, którą doprowadzam do porządku. Mam problem ze światłami – nie działają światła drogowe. Postojowe oraz mijania włączają się jak należy. Po włączeniu drogowych świeci się tylko kontrolka na zegarach. Bezpieczniki wszystkie ok. Gdzie może leżeć przyczyna?
Tanie części mercedes
- Od: 7 kwi 2010, 15:07
- Auto: Szwed
ja bym szukal po wiazkach z zarowka moze poprostu cos jesst zasniedziale przeczyscic wystarczy ja takze kupilem zaniedbala madzie i wiem jak to jest.
zacznik id przekaznikow i przelacznika u mnie bylo ze plus sie zgubil i prad nie dochodzil.
Mozew byc brak plusa lub masy lub zwarcie gdzies na wiazce lub ewentualnie bezpieczniki lub przekaznik
zacznik id przekaznikow i przelacznika u mnie bylo ze plus sie zgubil i prad nie dochodzil.
Mozew byc brak plusa lub masy lub zwarcie gdzies na wiazce lub ewentualnie bezpieczniki lub przekaznik
- Od: 20 maja 2009, 08:58
- Auto: Mazda 626 IV GE 1997 rok 90PS 1.8
Szutrowóz
Gdzie znajde przekazniki od swiatel?
Tanie części mercedes
jak mnie pamiec nie myli to nie ma przekaznika strikte od swiatel dlugich 
niestety to idzie przez przełącznik zespolony na kierownicy, i stawiam na to ze tam jest usterka ale glowy sobie odciac nie dam. Dodam ze jezeli to jest to, to proponuje Ci odrazu sobie dorobic przekaznik, zeby to nie szlo przez ten zespolony bo niestety ale wlasnie w taki sposob baaaaardzo duzo samochodow ma to zrealizowane
niestety to idzie przez przełącznik zespolony na kierownicy, i stawiam na to ze tam jest usterka ale glowy sobie odciac nie dam. Dodam ze jezeli to jest to, to proponuje Ci odrazu sobie dorobic przekaznik, zeby to nie szlo przez ten zespolony bo niestety ale wlasnie w taki sposob baaaaardzo duzo samochodow ma to zrealizowane
http://planme.pl – jezeli szukasz harmonogramu...:)
U mnie przekaxnik jest obok akumulatora w stronę obudowy filtra powietrza(silnik benzynowy). Mam tam dwa przekaźniki w gumowej osłonie i jeden jest od świateł długich.
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
@noxes czy jestes tego pewien? Jak mnie pamiec nie mylie to on jest od dlugich/mijania
nie od samych dlugich
hmm no niby jest ale nie ma dedykowanego, czyli wszystko idzie i tak przez zespolony czyli.. kapa... inaczej, jezeli ma mijania, a nie ma dlugich, to przekaznik jest ok ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
tu bym wprowadził dyskusję, ale ok. A do autora tematu, długich nie ma w żadnej pozycji?(chodzi mi o przełacznik zespolony) Mierzyłeś czy wychodzi/dochodzi napiecie do niego?
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Nie, długich nie ma w żadnej pozycji. Właśnie chciałem się zapytać o jakiś schemat, nie mam pojęcia który kabel przy przełączniku zespolonym odpowiada za długie. Mierzyłem póki co prąd przy lampach, prąd nie dochodzi. Ma ktoś jakiś schemat instalacji elektrycznej świateł?
Tanie części mercedes

ja mimo tego to bym puscil nowa wiazke bym pewny byl ze nic nie nawali dwa kable i po srpawie lub ewentulanie cztery jesli na dwie lapmy.tak zrobilem z elektrycznymi szybami oczywiscie dodatkowy bezpiecznik dawalem dla bezpieczenstwa.co do lamp wez zarowke dwa kabelki przylutuj i przy kierownicy podlacz,ustaw na dlugie jak sie zapali tam to jest cos dalej w kablach jak nie wiadomo przy kierownicy cos nie laczy.
- Od: 20 maja 2009, 08:58
- Auto: Mazda 626 IV GE 1997 rok 90PS 1.8
Szutrowóz
Panowie ja również mam identyczny problem w swoim FS-ie. Moje pytanie brzmi, czy te wszystkie porady mogą być skuteczne w moim przypadku czy chodzić może o coś zupełnie innego?
- Od: 9 kwi 2011, 00:07
- Auto: Mazda MX-6 FS 2.0 16V 115 KM DOHC
Witam, troche odświeżę temat. Kupiłem niedawno 626 94r i na początku drogowe zapalały sie z 1-2 sekundowym opóźnieniem, po kilku dniach dopiero za którymś razem się włączały, teraz już w ogóle nie działają, kontrolka też się nie zapala. Działa tylko jak pociągne do siebie, zapala sie wtedy także kontrolka. Wydaje mi się że to może być wina manetki. Teraz pytanie czy da się tam jakoś dostać czy łatwiej wymienić całą lewą manetke.
- Od: 12 wrz 2011, 21:15
- Auto: Mazda 626 GE 1994 2.0 115KM
1, 2