Witam mam pytanko czy ktoś bawił się przy uszczelce przedniej szyby.Chodzi mi dokładnie czy takową uszczelkę można wyjąć samą czy jest ona połączona na stałe z szybą.
Pozdrowienia
przednia szyba a uszczelka 626 95r
Strona 1 z 1
w sumie się nie bawiłem widziałem tylko jak wyciągali w warsztacie do wymiany szyby uszczelkę nie była ona połączona z szybą wyjęli ją bez problemu brakuje mi tylko plastiku w górnym rogu uszczelki z jednej strony ale w niczym szczególnym to nie przeszkadza .
Uszczelka jest założona na szybę więc musisz to robić delikatnie no i oczywiście w cieple aby nie była sztywna ,
mam nadzieję że coś pomogłem ?
Uszczelka jest założona na szybę więc musisz to robić delikatnie no i oczywiście w cieple aby nie była sztywna ,
mam nadzieję że coś pomogłem ?
Tomcio1972 ;–)
- Od: 15 maja 2009, 22:05
- Auto: mazda 626 comprex RF-CX 1995 była obecnie 121 db 1991 1,3benzin
w uszczelce są takie plastikowe naroża szyba jest klejona do nadwozia więc zostanie jak się nie odkleiła jeżeli leje ci przez szybę nie baw się sam jak nie masz doświadczenia podjedź do jakiegoś fachmana za 50-100 zł z klejem wytną i wkleją ci na nowo może inni koledzy maja inne doświadczenia i podpowiedzą więcej moja skromna wiedza się tu kończy 
Tomcio1972 ;–)
- Od: 15 maja 2009, 22:05
- Auto: mazda 626 comprex RF-CX 1995 była obecnie 121 db 1991 1,3benzin
No więc jeśli masz "troszke" rdzy przy słupkach to mam nadzieję że nie takie troszkę jak ja miałem. Szybę wycięto bez problemu, założono również, jednak przy usuwaniu rdzy było sporo pracy.... zdjęcia poniżej:
https://picasaweb.google.com/jacek.bartoszek/Zdjecia?authkey=Gv1sRgCJT3i9GWpNGlhwE#
Jeśli byś potrzebował uszczelki to mam oryginał nieużywany na sprzedaż.
powodzenia
https://picasaweb.google.com/jacek.bartoszek/Zdjecia?authkey=Gv1sRgCJT3i9GWpNGlhwE#
Jeśli byś potrzebował uszczelki to mam oryginał nieużywany na sprzedaż.
powodzenia
Witam mam 2 pytania do kolegów
1) Czy uszczelka przedniej szyby jest najpierw klejona do szyby a później do karoserii ?
2) Czy jak zdemontuje się tą uszczelkę da się ją z powrotem wkleić ?
Pytam ponieważ na rogach pojawiły mi się purchle rdzy i na wiosnę planuję zrobić zaprawki w tych miejscach.
A w ogóle to i tak ta uszczelka jest źle wklejona bo poprzedni właściciel śpieszył się z wkejaniem nowej szyby przed sprzedażą i chciałbym ją całą oderwać i wkleić (nową z demontażu od siostry madzi oczywiście HB )
1) Czy uszczelka przedniej szyby jest najpierw klejona do szyby a później do karoserii ?
2) Czy jak zdemontuje się tą uszczelkę da się ją z powrotem wkleić ?
Pytam ponieważ na rogach pojawiły mi się purchle rdzy i na wiosnę planuję zrobić zaprawki w tych miejscach.
A w ogóle to i tak ta uszczelka jest źle wklejona bo poprzedni właściciel śpieszył się z wkejaniem nowej szyby przed sprzedażą i chciałbym ją całą oderwać i wkleić (nową z demontażu od siostry madzi oczywiście HB )
- Od: 1 cze 2010, 19:11
- Auto: MAZDA 626 2,0 16V
1996r. Pb + LPG AG COMPACT
Hmm jak masz rdzę to szyba Ci pęknie. Jak pociągniesz za uszczelke to też szyba pęknie... Więc może kepiej wyciąć tę szybę naprawić fachowo przyszybie i wkleić drugą?
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
samemu uszczelki nie wyciagaj bo jak wyciagniesz bedzei ci ciezko wlozyc. pozatym wyciagnij cala szybe zrob to raz a dobrze
i niech ci wkleja koszta napewno nie przekrocza 150 zl wyciagniecie i wlozenie szyby tej co masz 
szumki44 napisał(a):samemu uszczelki nie wyciagaj bo jak wyciagniesz bedzei ci ciezko wlozyc. pozatym wyciagnij cala szybe zrob to raz a dobrzei niech ci wkleja koszta napewno nie przekrocza 150 zl wyciagniecie i wlozenie szyby tej co masz
No przecież to samo napisałem
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Wygląda to tak i myślałem żeby jak nie całą to do rogów odkleić tą uszczelę

Uploaded with ImageShack.us

- Od: 1 cze 2010, 19:11
- Auto: MAZDA 626 2,0 16V
1996r. Pb + LPG AG COMPACT
noxes napisał(a):przez noxes » wczoraj, 21:00
szumki44 napisał(a):
samemu uszczelki nie wyciagaj bo jak wyciagniesz bedzei ci ciezko wlozyc. pozatym wyciagnij cala szybe zrob to raz a dobrze i niech ci wkleja koszta napewno nie przekrocza 150 zl wyciagniecie i wlozenie szyby tej co masz
No przecież to samo napisałem

Co do uszczelki to naprawde ciezko bedzie ci to zrobic . Dziwi mnie ze ci nie cieknie do srodka;) u mnie nie bylo rdzy na zewnatrz tylko lekko pod uszczelka i cieklo do autka ...
Wiec wypowiem sie jeszcze raz i zacytuje kolege "No przecież to samo napisałem" wiec zrob jak mowimy
Strona 1 z 1