Witam!
W mojej Mazi 626 GE FS, którą ostatnio skończyliśmy remontować po wypadku, pojawił się pewien problem. Od razu dodam, że przy wypadku była uderzona w przód i musieliśmy wymieniać wszystkie lampy.
Blacharkę skończyliśmy i 3 dni temu zabraliśmy się za światła. Jest z nimi jednak duuży problem. Nie działają światła mijania. Lampy nie dostają prądu, patrzyliśmy na kostce. Długie działały ok, ale co nam z nich jak jeździć się nie da. Podpięliśmy więc mijania pod długie i tak sobie jeżdżę drugi dzień bez świateł drogowych.
Teraz moje pytanie: co może być przyczyną tego, że prąd nie dochodzi do świateł? Czy to wina przekaźnika, a jeśli tak to gdzie on się znajduje?
I moje drugie pytanie: mam te lampy z soczewkami i chcę wiedzieć, co powinno świecić kiedy mam włączone mijania? Tylko ta soczewka i postój? Czy soczewki to światła drogowe a mijania są w okolicach tej części z postojowymi?
i jeszcze trzecie pytanie: mam urwane wszystkie kable od silniczka do regulacji świateł i nie będę go podpinać. Jest jakiś efektywny sposób na w miarę równe ustawienie świateł bez tego silniczka?
Brak świateł drogowych po dzwonie, opis świateł (626 GE)
Strona 1 z 1
Ad.2.
Światła mijania to soczewki, w wewnętrznej części reflektora masz postojowe i drogowe.
Światła mijania to soczewki, w wewnętrznej części reflektora masz postojowe i drogowe.
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

Sprawdz kolego bezpiecznik w puszcze koło akumulatora może przy stłuczce zrobiło sie zwarcie i bezpiecznik się przepalił.
Co do regulacji możesz wyregulowac recznie kręcąc srubkami. najlepiej jest robic to jak jest juz ciemno i żeby promień swiatła był skierowany na ściane.
Co do regulacji możesz wyregulowac recznie kręcąc srubkami. najlepiej jest robic to jak jest juz ciemno i żeby promień swiatła był skierowany na ściane.
- Od: 8 lut 2010, 17:21
Bezpiecznik jest właśnie w porządku, sprawdzałem wszystkie i wszędzie
Te przy drzwiach wewnątrz auta, te przy aku w dużej skrzynce i te w malutkiej obok tej dużej, w której jest 6 bodajże bezpieczników. Wszystkie są w porządku... 
- Od: 1 wrz 2009, 17:28
- Auto: Mazda 626
Może masy gdzieś niema
Masy nie było przy lewym światełku i ciemniej świeciło drogowe, to dorobiłem kablem i się poprawiło.
A co do masy to idzie jedna do tej kostki tak? Bo mam przy kostce 3 przewody: od mijania, drogowych i właśnie masę. Czyli jak świecą drogowe to znaczy że masa jest, tak?
A co do masy to idzie jedna do tej kostki tak? Bo mam przy kostce 3 przewody: od mijania, drogowych i właśnie masę. Czyli jak świecą drogowe to znaczy że masa jest, tak?
Racja z tą masą. Może sprawdz czy w bezpieczniku odpowiadającym za swiatła mijania jest napięcie.
Jest napewno w tej skrzynce koło akumulatora teraz dokładnie nie napisze który to ale jak moja pani wróci z pracy to lukne i napisze o ile juz sie nie dowiesz do tej pory
//Edit:
Właśnie gdzieś na forum wyczytałem , że DIM LH i DIM RH to są właśnie od mijania. Zaraz sprawdzę czy jest na nich prąd
Nie chcę za wcześnie się cieszyć, ale to były te dwa bezpieczniki i były spalone
Zmienię żarówkę w jednej mijania, bo nie działa i potwierdzę czy to było to
I przechodzę do regulacji, pewnie też będę miał problemy
Właśnie gdzieś na forum wyczytałem , że DIM LH i DIM RH to są właśnie od mijania. Zaraz sprawdzę czy jest na nich prąd
Nie chcę za wcześnie się cieszyć, ale to były te dwa bezpieczniki i były spalone
Zmienię żarówkę w jednej mijania, bo nie działa i potwierdzę czy to było to
I przechodzę do regulacji, pewnie też będę miał problemy
Będziesz robił delikatnie to nic nie pourywasz :–)
A co do bezpiecznikow to napewno one są przyczyna nie świecenia świateł
A co do bezpiecznikow to napewno one są przyczyna nie świecenia świateł
Strona 1 z 1