Kontrolka od hamulca ręcznego (626 GE FP 97r.)
Strona 1 z 1
Witam jestem posiadaczem mazdy 626 Ge 1997r . I mam tai probelm podczas hamowania zapala mi się kontrolka od hamulca ręcznego dodam że ilość płynu w zbiorniczku jest w normie klocki niedawno zastały wymienione na nowe i to właśnie po ich wynienie tak zaczeło się dziać. Auto hamuje normalnie jaka może być przyczyna z góry dziękuje. I przy okazji czy jest możliwe że moja mqzda z silnikiem 1,8 16V ma 115km bo tyle ma wpisane w dowodzie a takie silniki chba nie występują, przy wymianie uszczelki pod głowicą nie pasowała od silnika 1,8 tylko od 2,0 dziwna sprawa . 

- Od: 11 lut 2010, 23:54
- Auto: mazda 626 GE 1997 special edition 1.8 16V
A nie zapala ci się przypadkiem kontrolka od spalonej żarówki świateł stopu? Jest podobna do tej od hamulca i tylko tu bym widział związek z kontrolką i hamowaniem.

Założę się o browarka że to wina niskiego poziomu płynu hamulcowego, a jak nie to pływaka w zbiorniczku z tymże płynem. Jednak na 101,03% jest to poziom płynu

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
dejzi136 napisał(a):doleje trochę i dam znać z góry dziękuje.
nie trochę tylko na max ma być, zgodnie z podziałką na zbiorniczku. Koszt operacji 2zł więc nie żałuj sobie

Dziękuje bardzo za pomoc dolałem płynu na full pod max i pomogło bardzo dziękuje ilość płynu była niby w normie ale może przy hamowaniu pozom się obniżał albo poruszał się do przodu i tak pokazywało temat uważam za zamknięty. Dziekuje
- Od: 11 lut 2010, 23:54
- Auto: mazda 626 GE 1997 special edition 1.8 16V
dejzi136 napisał(a):temat uważam za zamknięty. Dziekuje
w zasadzie już dawno powinien być zamknięty bo już to było wałkowane dogłębnie na frum

Strona 1 z 1