Witam,
czy ktoś z Was bawił sie w wymianę żarówki do kontrolki płynu do spryskiwaczy (czy jakiekolwiek z tablicy wskaźników) ? Jak sie do tego zabrać – od kabiny czy "spod maski".Czy w ogóle da sie to zrobic własnymi siłami na parkingu pod blokiem ?
Jakiego typu żarówki (diody ? )sa tam zamontowane?
Jeżeli ktoś miał podobne doświadczenia licze na wskazówki :–)
pozdrawiam,
catbert
samodzielna wymiana żarówki kontrolki poziomu płynu do spryskiwaczy
Strona 1 z 1
Wpisz w szukaj : jak rozebrać deskę rozdzielczą , jest taki temat w forum, caly opis jak po koleji rozebrać deske. Całkowity czas 2 godziny( tylko dla cierpliwych ) . POWODZENIA>
- Od: 25 mar 2005, 10:29
- Auto: 626 GE 2.0 16Vsedan
Evo, nie strasz człowieka.
Żeby dostać się do deski rozdz. wystarczy odkręcić 2 śruby (otwory są nad zegarami) o delikatnie wyciągnąc (lekko nie idzie, a trzeba uważać na zaczepy) czarny plastik z wnęki na deskę.
Potem zostaje odłączenie kabli – jeśli dobrze pamiętam to są trzy wiązki – i możemy iść z deską do domu
Całość zajmuje (przynajmniej mnie) od rozkręcenia do skręcenia max. 10 minut.
pozdr.
Żeby dostać się do deski rozdz. wystarczy odkręcić 2 śruby (otwory są nad zegarami) o delikatnie wyciągnąc (lekko nie idzie, a trzeba uważać na zaczepy) czarny plastik z wnęki na deskę.
Potem zostaje odłączenie kabli – jeśli dobrze pamiętam to są trzy wiązki – i możemy iść z deską do domu
Całość zajmuje (przynajmniej mnie) od rozkręcenia do skręcenia max. 10 minut.
pozdr.
Dzieki Mariusz za info, z Twojego opisu nie wygląda to tak źle. Chyba sie pobawię tym. A wiesz może jak dostać sie do zarówki podświetlającej włącznik świateł awaryjnych
Też mi skubana padła (w sumie to po 12-stu latkach miała prawo :–) )
cat.
cat.
626 The Number of The Beast
- Od: 20 paź 2004, 19:38
- Auto: 626 1.8 GE FP '93 sedan
Żarówka jest w samym włączniku. Musisz go wyjąć i rozebrać
No i tu niestety musisz pobawić się w demontaż (odkręcenie) całej deski.
Gdzieś na forum był schemat jak to robić, musisz poszukać.
pozdr.
No i tu niestety musisz pobawić się w demontaż (odkręcenie) całej deski.
Gdzieś na forum był schemat jak to robić, musisz poszukać.
pozdr.
Strona 1 z 1