Montaż halogenów przeciwmgielnych
w mojej 626 chciałem założyc halogeny coprawda nie orginalne i mam pytanie otóż w zderzaku są wyprowadzone przewody do halogenów tak mi sie wydaje i teraz czy one są podpięte pod włącznik światła przeciwmgielnego czy trzeba drugi włącznik czy możejakiś przekaźnik trzeba a może już jest?????????
- Od: 8 lut 2004, 00:15
- Auto: 3 BK 1,6 CITD 119 km
B2500 1997r. 79km
SIGNUM FL 1,9 150km
Ktos na starym forum kiedys dokladal oryginalne halogeny i przekaznik chyba juz jest, albo na pewno jest na niego miejsce. Na pewno brakuje przelacznika. Cala wiazka jest przygotowana pod instalacje.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
the right man in the wrong place...
A wiecie moze gdzie mozna nabyc w dobrej cenie przednie przeciwmgielne?
Interesowaly by mnie takie w srebnej ramce, takie co czesc z was ma
Marcin i Ania... wy juz mieliscie czy dorabialiscie? bo wlasnie takie mi najbardziej leza.
pozdrawiam
z.
Interesowaly by mnie takie w srebnej ramce, takie co czesc z was ma
Marcin i Ania... wy juz mieliscie czy dorabialiscie? bo wlasnie takie mi najbardziej leza.
pozdrawiam
z.
mazda wawaweeeewa!
- Od: 29 lut 2004, 19:13
- Auto: 626 5d GE '92
Temat dawno nie poruszany ale mam nadzieję, że uzyskam jakieś informacje. Próbuję zamontować do mojej Mazdy 626 5d 1994r. halogeny. Oryginalnie nie była w nie wyposażona. Kupiłem halogeny na allegro, później na giełdzie elementy plastikowo-metalowe skręcane z halogenami (całość przykręcana do karoserii). Po założeniu tego wszystkiego na śruby wystające z karoserii okazało się, że halogeny nie trafiają w otwór w zderzaku (są przesunięte trochę bocznie). Czy możliwe, że mam inny zderzak, lub kupiłem niepasujące elementy zamocowania ( z innego modelu, gdzie były montowane takie same hlogeny)? Proszę o informacje jak sobie z tym poradzić żeby wszystko pasowało i gdzie kupić części (najlepiej poza giełdą – znowu kupię coś nie tak). Pozdrawiam.
- Od: 20 lis 2004, 22:44
- Auto: 626 2,5 V6 1994
Witajcie,
na mail klubowy przyszlo zapytanie od milego pana, ktoremu zalezy na odpowiedzi
na mail klubowy przyszlo zapytanie od milego pana, ktoremu zalezy na odpowiedzi
Witam.
Jeżeli chodzi o kostki, do których podłącza się halogeny montując je w zderzaku to obie są za zderzakiem przypięte opaskami do wiązek od klaksonów (każda po swojej stronie). Jeżeli w aucie nie było fabrycznie halogenów to przewody z kostkami zawinięte są do góry, prawdopodobnie po to, aby zapobiec ich zachlapywaniu wodą i błotem.
Mam nadzieję, że o to chodziło.
Pozdrawiam.
Jeżeli chodzi o kostki, do których podłącza się halogeny montując je w zderzaku to obie są za zderzakiem przypięte opaskami do wiązek od klaksonów (każda po swojej stronie). Jeżeli w aucie nie było fabrycznie halogenów to przewody z kostkami zawinięte są do góry, prawdopodobnie po to, aby zapobiec ich zachlapywaniu wodą i błotem.
Mam nadzieję, że o to chodziło.
Pozdrawiam.
- Od: 18 lut 2005, 20:51
- Auto: Mazda 626GE 1.8 hatchback – sprzedana
Dziekuje bardzo za szybka odpowiedz – dokladnie o to chodzilo
Zycze dobrej nocy.

Kostka od wlacznika halogenow jest sprytnie wpieta w zaslepke,ktora siedzi w tym samym miejscu gdzie powinien byc owy wlacznik.Wyciagnij zaslepke to z tylu znajdziesz zielona kostke i to jest to.POZDRO
-
waldii
Kupiłem halogeny do swojej 626 i byłem je zamontować u mechanika który zresztą specjalizuje się w elektryce w autach. Kable do podłączenia halogenów były przygotowane ale w na desce nie ma włącznika do halogenów. Mam kupiony taki włącznik i przetwornik też ale mechanik nie może znaleźć jakiejś kostki do której podłącza się ten włącznik. Czy ktoś wie gdzie jej szukać? albo może ktoś ma schemat podłączenia halogenów? ...byłbym wdzięczny po teraz jest tak namieszane że nie działa mi radio ani szyby – działa tylko od kierowcy, normalnie masakra a ja tylko chciałem upiększyć swoją madzię:(
- Od: 27 gru 2004, 22:11
- Auto: Mazda 6 GY 2.0
benzyna + LPG 2005 147KM
Opcja szukaj
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... alogen%F3w
pozatym zaden elektryk samochodowy nie powinien miec z tym problemu.
pozatym zaden elektryk samochodowy nie powinien miec z tym problemu.
- Od: 12 maja 2005, 21:00
- Auto: Mazda 626 cronos 2.0i 95r.
tez tak myslałem ze to ty tylko miasto mi sie cos nie zgadza 
Edit by mod: Rozmiar samej fotografii/grafiki w podpisie (i całego podpisu) jest jasno określony w temacie FAQ przyklejonym w każdym z działów. Proszę o przestrzeganie zaleceń.
- Od: 12 maja 2005, 21:00
- Auto: Mazda 626 cronos 2.0i 95r.
Już drugi dzień walcze u mechanika z tymi halogenami. Po sprawdzeniu kabel po kabelku okazało się że nie ma żadnego wyprowadzenia na włącznik do halogenów, mało tego przewody od halogenów były fabrycznie tak podłączone że w momencie włączenia świateł włączały się halogeny. Musiałem to oczywiście zmienić dorabiając przewód do włącznika i tutaj dalej pojawł się problem – włącznik który kupiłem z halogenami był uszkodzony, pozostaje mi teraz dokupić jakiś zwykły włącznik lub szukać oryginalego. Czy może ktoś ma lub wie gdzie mogę dostać taki włącznik?
- Od: 27 gru 2004, 22:11
- Auto: Mazda 6 GY 2.0
benzyna + LPG 2005 147KM