Klimatyzacja a filtr – osuszacz.
Strona 1 z 1
między chłodnicą klimy (skraplaczem) a bodaj kompresorem (sprężarką) jest taka buca wielkości puszki po piwie. To jest osuszacz 
darusk napisał(a):mniej więcej
sorki bo nie pamiętam czy rurka od osuszacza idzie odrazu do kabiny czy kompresora

Osuszacz jest przed chłodnicą klimy za zderzakiem i tak wygląda http://sklep.climateam.pl/product_info. ... cts_id=577 nowy kosztuje 191zł(niedawno kupowałem).
- Od: 20 maja 2004, 19:53
- Auto: PEUGEOT 607 2,7HDI
Witam
Odgrzewam stary temat. Mam jednak pytanie, czy ten filtr osuszacz mozna bez problemu wykrecic z obiegu i wymienic na nowy (chodzi mi o to czy cos sie wyleje)? Jak wyglada sprawa uszczelek – sa jakies specjalne do Mazdy czy mozna, kupic je w kazdym sklepie motoryzacyjnym?
Pzdr
Odgrzewam stary temat. Mam jednak pytanie, czy ten filtr osuszacz mozna bez problemu wykrecic z obiegu i wymienic na nowy (chodzi mi o to czy cos sie wyleje)? Jak wyglada sprawa uszczelek – sa jakies specjalne do Mazdy czy mozna, kupic je w kazdym sklepie motoryzacyjnym?
Pzdr
SHY
Shy,wyleci czynnik,takze trzeba bedzie go napelnic a to jakies 150zl.A osuszacz to moze ten sam warsztat wymienic i sprawdza od razu szczelnosc.Tam nie ma uszczelek,sa o-ringi
-
waldii
czolgu napisał(a):W GE nie ma oringow tylko sa nakretki
sama nakretka Ci nie uszczelni.Jest oring i tyle.Moze u Ciebie wypadl kiedys.Sam oring kosztuje jekies 40gr.
-
waldii
Strona 1 z 1