gdzie znajduje się centralka od zamka centralnego i czy posiada ona wyjście na podłączenie alarmu co by możnabyło z pilota otwierać? bo to jest najważniejsze żeby szpanować pilotem
Centralka centralnego zamka
Strona 1 z 1
chcę zrobić mojej kobitce małego suprajsa i założyć jej alarm...z racji że auto będę miał tylko przez jeden wieczór to chciałbym być max przygotowany i teraz małe pytanko
gdzie znajduje się centralka od zamka centralnego i czy posiada ona wyjście na podłączenie alarmu co by możnabyło z pilota otwierać? bo to jest najważniejsze żeby szpanować pilotem
Rules Are Made To Be Broken...
"...You Can Win If You Want...If You Want It You Will Win..."
- Od: 20 paź 2003, 09:37
- Auto: 626 GE FS
ADi napisał(a):chcę zrobić mojej kobitce małego suprajsa i założyć jej alarm...z racji że auto będę miał tylko przez jeden wieczór to chciałbym być max przygotowany i teraz małe pytanko![]()
troche bedziesz musiał się pomęczyć.
odwiedz ten watek
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=10543
- Od: 20 lut 2004, 01:28
- Auto: 626 GD 2.0 FE4 GF 2.0 TDsI 16V
Adam626GD napisał(a):W lewych drzwiach to jest master a nie sterownik:)
To racja... w drzwiach kierowcy masz mastera – czyli siłownik pięciokablowy mogący wysterować pozostałe siłowniki. Sterownik zamków (centralka) prawdopodobnie znajduje się gdzieś niżej kierownicy – musisz rozebrać plasiki aby dobrać sie do miejsca gdzie są przekaźniki, bezpieczniki i cała masa kabli... tam powinno być małe pudełeczko
- Od: 30 sty 2005, 12:07
- Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)
ADi napisał(a):dzieki chopaki...CZ w aucie jest czyli sterownik powinien byc w lewych drzwiach...w niedziele zabieram Madzie a wiec sie pobawie...
w drzwiach kierowcy możesz mieć zamiast siłownika master (po przekręceniu kluczyka otwiera i zamyka pozostałe drzwi oraz sam może dostać sygnał ze strownika lub alarmu i otwierać / zamykać drzwi w których jest zamontowany) ,lub sam przeżutnik masy (ma tylko pierwszą funkcję master-a czyli steruje tylko pozostałymi siłownikami, a sam nie może być sterowany)
Sprawdź czy centralnym sterują też dzwi pasażera lub bagażnik (tak jest w GE),
jeśli tak jest to napewno w drzwiach kierowcy masz siłownik master.
Przewodów do sterowania centralnym szukasz w wiązce nad lewym progiem obok siedzenia kierowcy.
Jak chcesz jeszcze jakeś szczegóły to pytaj.
Pozdrawiam
Maros
MAZDA 626 GE 1.8 FP '92
Maros
MAZDA 626 GE 1.8 FP '92
- Od: 14 maja 2005, 01:12
- Auto: MAZDA 626 GE 1.8 FP '92
dzieki chłopaki że się tak napociliscie żeby mi odpisać...
sprawdze jak sie sprawa przedstawia gdy dorwę się do madzi...w razie problemów napewno zapytam...
dzieki raz jeszcze
dzieki raz jeszcze
Rules Are Made To Be Broken...
- Od: 20 paź 2003, 09:37
- Auto: 626 GE FS
pozwole sobie odswierzyc temat...
mam ten sam problem – chce sie zabrac za dolozenie pilota do centralnego (626GE) poniewaz zima idzie i nie za bardzo chce mi sie odmrazac zamkow
co musze rozgrzebac zeby uruchomic sterowanie pilotem – i co wazniejsze jaki zestaw pilot+odbiornik zakupic?
jesli mozecie mnie nakierowac bede wdzieczny.
mam ten sam problem – chce sie zabrac za dolozenie pilota do centralnego (626GE) poniewaz zima idzie i nie za bardzo chce mi sie odmrazac zamkow
co musze rozgrzebac zeby uruchomic sterowanie pilotem – i co wazniejsze jaki zestaw pilot+odbiornik zakupic?
jesli mozecie mnie nakierowac bede wdzieczny.
yegomość KY3ORR
- Od: 29 paź 2006, 23:34
- Auto: 626 GE, 2.0i, 1993r
ky3orr, jeśli masz siłownik w drzwiach kierowcy to potrzebujesz jedynie sterownika na pilota który podpinasz pod fabryczny sterownik siłowników – zasilanie oraz dwa kabelki sterujące zamykaniem/otwieraniem. Co do wyboru to ogólnie nie ma reguły – musisz zwrócić uwagę czy hcesz mieć dodatkowo sygnalizację kierunkowskazami no i jakie piloty są dla Ciebie satysfakcjonujące, ponieważ większość sterowników na pilota w przystępnej cenie jest do siebie bardzo podobna i prawie każdy powinien spokojnie działać. Fabryczny sterownik masz chyba (nie jestem pewien) za osłoną w okolicy prawej nogi pasażera.
temat dotyczył GD teraz pytasz o GE
w GD sterownik zamka jest sterowany mikroswitchem w drzwiach kierowcy
naprzemiennie masą i +12V
wiekszosc sterowników alarmów steruje tylko masą
musisz dobrac odpowiedni sterownik lub zastosować dodatkowy przekaznik
w GD sterownik zamka jest sterowany mikroswitchem w drzwiach kierowcy
naprzemiennie masą i +12V
wiekszosc sterowników alarmów steruje tylko masą
musisz dobrac odpowiedni sterownik lub zastosować dodatkowy przekaznik
Szukam kogoś kto zaopiekuje się GD GT 4WS
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
- Od: 18 lis 2003, 15:56
- Auto: 626GD89 GT 4WS
Adam626GD napisał(a):Czy wiecie, jak jest sterowany centralny zamek w GF?
Jest napewno sterowany masą – a dokładniej, z tego co pamiętam funkcje otwierania/zamykania są realizowane poprzez podanie masy bezpośrenio lub przez rezystor 1kOhm.
Adam626GD napisał(a): I gdzie jest sterownik?
Przy lewej nodze kierowcy za skrzynką bezpieczników (door lock timer unit).
Adam626GD napisał(a):Czy da się prosto do GF podłączyć alarm z alllegro?
Oczywiście
Strona 1 z 1