Przednia szyba-ile może kosztować?
Strona 1 z 1
Witam.
Buszuje po sieci,ale nigdzie niemoge uzyskać konkretnej informacji na temat ceny dotyczącej kupna i wymiany przedniej szyby.Oczywiście pisze tu o nowej szybie.
Buszuje po sieci,ale nigdzie niemoge uzyskać konkretnej informacji na temat ceny dotyczącej kupna i wymiany przedniej szyby.Oczywiście pisze tu o nowej szybie.
- Od: 19 lis 2007, 20:41
- Auto: MAZDA 626GE ROK96 1.8 16V
oryginalna czy nie? jak nie ja sie dowiadywalem przy uzupelnianiu mojej wychodzilo ok 500-600 zl z wymiana w Jaan Glass auto (maja sporo serwisow po calej Polsce) i przy zachowaniu oryginalnych uszczelek bo nowe kosztuje pol calej szyby:P

- Od: 11 lis 2008, 12:23
- Auto: 626 GE FP '94
Pendziwiatr szybę dostaniesz trochę taniej (Jaan Glass) niż pisze kolega powyżej. Na forum polecają szyby Pilkington lub właśnie Jaan Glass. Ja bym się skłaniał ku tej pierwszej.
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

Czyli niejest tak tragicznie jak myślałem ztymi cenami.A czy prawdą jest to że konieczna jest wymiana uszczelki?Ponoć taka uszczelka ponad 200zł,może znacie jakiś solidny warsztat zajmujący się tego typu wymianami w wałbrzychu,świdnicy?Atak pozatym to uważajcie na autostradach,właśnie wczoraj gnając A4 w okolicach opola,w sznurku aut nagle kamień rozwalił mi szybe do tego stopnia że dziś mam już penknięcie na połowie szyby,a to chyba już grozi utratą dowodu.
Zależy od osoby która wymienia szybę. Najlepiej wymieniać w JAAN, ja wymienialem juz dwukrotnie i uszczelka nie byłą wymieniana ani razu. Mozesz z nimi ustalić zeby mieli uszczelkę na wszelki wypadek a jak stara wytrzyma to nie kupować.
Wymiana szyby w JAAN w Warszawie kosztuje 120PLN
Wymiana szyby w JAAN w Warszawie kosztuje 120PLN
- Od: 20 lut 2004, 01:28
- Auto: 626 GD 2.0 FE4 GF 2.0 TDsI 16V
A jaka jest mniejwięcej różnica cenowa między oboma producentmi?qlesh napisał(a):Pendziwiatr szybę dostaniesz trochę taniej (Jaan Glass) niż pisze kolega powyżej. Na forum polecają szyby Pilkington lub właśnie Jaan Glass. Ja bym się skłaniał ku tej pierwszej.
Pendziwiatr napisał(a):qlesh napisał:
Pendziwiatr szybę dostaniesz trochę taniej (Jaan Glass) niż pisze kolega powyżej. Na forum polecają szyby Pilkington lub właśnie Jaan Glass. Ja bym się skłaniał ku tej pierwszej.
A jaka jest mniejwięcej różnica cenowa między oboma producentmi?
Tego nie wiem, ale w Jaan Glass kiedyś miałem montowaną szybę, w poprzednim aucie, to były na nowej szybie chyba w środku jakieś takie kropki, paprochy, nie wiem co to. Może i nie w każdej szybie tego producenta tak jest, ale teraz mam Pilkington i tego nie ma.
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

Jakiś czas temu się przymierzałem do wymiany, cena w serwisie wstawiającym Pilkington 440zł z wymianą za zwykłą i 470 z paskiem przyciemnionym ( takim od słonka) – serwis jest w Warszawie więc całkiem tanio zważywszy, że w innych miejscach chcieli 450zł za samą szybę i 170zł za wymianę.. 
- Od: 31 maja 2008, 10:47
Wita.
I wymieniłem,tzn.wymienili mi.Zapłaciłem 430 zł.z wymianą.Zdecydoweałem się na Pilkington,efekt porażający.Wszystkie miałem zielone,teraz mam jedną niebieską,conajgorsze czołową.Nikt nic niepytał,nikt nic niemówił,nieprzypuszczałem że fachowe warsztaty dopuszczają do takich rzeczy niekolsuntując tego z klientem.Jakość montarzu rewelacyjna,wraz z fachowością obsługi.Ale niebieskiej szyby nieodpuszcze i będe to reklamował,napisałem donich i poprosiłem o odpowiedz.Poczekam kilka dni,zobaczymy.Miał ktoś z was już podobny przypadek?
I wymieniłem,tzn.wymienili mi.Zapłaciłem 430 zł.z wymianą.Zdecydoweałem się na Pilkington,efekt porażający.Wszystkie miałem zielone,teraz mam jedną niebieską,conajgorsze czołową.Nikt nic niepytał,nikt nic niemówił,nieprzypuszczałem że fachowe warsztaty dopuszczają do takich rzeczy niekolsuntując tego z klientem.Jakość montarzu rewelacyjna,wraz z fachowością obsługi.Ale niebieskiej szyby nieodpuszcze i będe to reklamował,napisałem donich i poprosiłem o odpowiedz.Poczekam kilka dni,zobaczymy.Miał ktoś z was już podobny przypadek?
Noi poreklamowane,panowie z warsztatu zrobili zemnie daltoniste.Nie tylko zemnie bo i z kilku jeszcze znajomych,oraz poprosiłem o żut oka pana z konkurencyjnego warsztatu.Tylko Autokram z wałbrzycha niewidzi różnicy,przykładając białą kartke rzeczywiście jakby kolory były podobne.Ale po wejściu do środka,lub patrząc od zewnątrz efekt fatalny.Zastanawiam się nad rzeczoznawcą,ale obawiam się że również przyłoży kartke i nic go więcej niezainteresuje,a kase weźmie.Dziwne bo gdy zadzwoniłem do głównej siedziby niebyło problemu z wymianą,ale po wizycie u panów z warsztatu niema szans,po ich gatce wyraźnie można odczuć że obawiają sie kosztów gdyż niepoonformowali mnie przed wymianą co zostanie wsadzone.
Ja też miałem przeboje z kolorami szyby
Tylko ja od razu na wejściu zobaczyłem że zamówina szyba jest zielona a nie brązowa tak jak zamówiłem.
Musiałem poczekać tydzień na następną założyli mi Plikingtona z paskiem u góry.
Niestety odcień minimalnie sie różni od pozostałych szyb.
Jest jescze inna sprawa – oryginalna szyba przednia (carlex) była czysta biała a nie brązowa tak jak pozostałe.
Tylko ja od razu na wejściu zobaczyłem że zamówina szyba jest zielona a nie brązowa tak jak zamówiłem.
Musiałem poczekać tydzień na następną założyli mi Plikingtona z paskiem u góry.
Niestety odcień minimalnie sie różni od pozostałych szyb.
Jest jescze inna sprawa – oryginalna szyba przednia (carlex) była czysta biała a nie brązowa tak jak pozostałe.
Ja wymienialem w zeszlym roku (chyba marzec) przednia szybe za 250 pln. Jak patrze wasze ceny to slabo mi sie robi. Mam szybe firmy Securit. Firma znana, bo robi szklo na montaz fabryczny do wielu marek. Co do kolorow to zamiennik jest dostepny chyba tylko w kolorze zielonym i niebieskim. Nie wiem dlaczego tak jest (moze jakas umowa z producentami samochodow). W kazdym badz razie bardzo Ci wspolczuje niebieskiej szyby. Wg mnie ten kolor wyglada tragicznie i rzuca sie w oczy z "kilometra". Oczywiscie o gustach sie nie dyskutuje i komus sie podobac moze.
Pzdr
Pzdr
SHY
Strona 1 z 1