DieselFan napisał(a):całą skrzynkę wyjmuję bez problemu. bieda jest ze zdejmowaniem pokręteł. jedno schodzi łatwo,reszty (w tym suwaka) za cholerę nie mogę ruszyć. przyklejone czy co? a tak w ogóle-to czy te pokrętła zdejmują się ot tak po prostu czy trzeba poodczepiać te cięgna z tyłu i pokrętła razem z tymi bolczykami,na których są osadzone do przodu wypchnąć? już całkiem zgłupiałem...
ludzie drogie,pomóżcie!
najpier trzeba podwazyc i wyjac "slupki" po bokach ktore maskuja sruby...
ustaw pokretla w pozycji takiej aby "wybrzuszenie" bylo poziomo – konce trzpienia w srodku -lekko scisnac -trzpien ma naciecie przez srodek a same konce po zewnetrznym obwodzie sa nieco szersze jak trzpien – musisz je scisnac aby wyszly, uwazaj jak bedziesz to robil i wyciagal bo jest tam mala kuleczka metalowa ktora ladnie tam przeskakuje w rowkach tak ze pokretlo ustawia sie we wlasciwych pozycjach, ciegien nie musisz odczepiac ale uwazaj bo lubi zeskoczyc linka od regulacji cieplo/ziomno ktora jest umocowana przy scianie grodziowej... wtedy linka chodzi razem z oslona i nie ma regulacji
suwak out/in jest nacisniety na metalowy element..po malutku po wolutko powinien zejsc – no chyba ze byl juz wczesniej zlamany i spadal to moze ktos go przykleil -wtedy pupcia blada... najpierw kup na szrocie nowy a ja bedziesz mial to ten mozesz niszczyc
wszystkie zaroweczki tam to 12V 1,2W W2x4,6 – biale z naciagnietymi zielonymi nakladkami
p.s. opis dotyczy GF/GW