Z motoryzacją mam do czynienia od niedawna. Posiadam Mazde 626 '97 (dokładnie to moich rodziców auto). Czy to jest normalne że gdy nie mam włożony kluczyk w statyjce i wcisne pedał chamulca to się zapalają światła stopu?? Wydaje mi się że tak nie powinno być a może to kolejny patent mazdy
Zapalanie się świateł stopu bez kluczyków.
1, 2
Witam
Z motoryzacją mam do czynienia od niedawna. Posiadam Mazde 626 '97 (dokładnie to moich rodziców auto). Czy to jest normalne że gdy nie mam włożony kluczyk w statyjce i wcisne pedał chamulca to się zapalają światła stopu?? Wydaje mi się że tak nie powinno być a może to kolejny patent mazdy
Ostatnio edytowano 29 mar 2005, 12:18 przez Maćku Pićku, łącznie edytowano 2 razy
- Od: 28 mar 2005, 16:02
- Auto: Mazda 626GE '97 1.8
Powiedzmy że to patant mazdy
Ale w sporej części aut tak jest

Ale w sporej części aut tak jest
A dużo jeszcze jest takich patentów???
Maćku Pićku napisał(a):A dużo jeszcze jest takich patentówpytajnik
Możesz sie zdziwić

Nu baaa
:D:D powiem więcej, jak na swoje rozmiary to całkiem nieźle masuje plecki i tyłek pasażera 

A może to wcale nie miał być subwofer tylko jakis wibrator w siedzeniach co by podczas dlugiej trasy przyjemniej było
misiek06 Na bank masz racjie Ja myśle że to włąsinie o to chodzi bo nasza Kochana mazda dba o to żeby każdemu ale to każdemu było jak najmilej

–= Mazda xedos 6 Forever =–
" Nie wiem czemu jak dodaje gazu mam wrażenie że Ja jade a cała reszta stoi w miejscu"
" Nie wiem czemu jak dodaje gazu mam wrażenie że Ja jade a cała reszta stoi w miejscu"
Bogdan napisał(a):misiek06 Na bank masz racjie Ja myśle że to włąsinie o to chodzi bo nasza Kochana mazda dba o to żeby każdemu ale to każdemu było jak najmilej
to akurat fakt

Waluś Cieszę sie że sie zgadzamy :
Ale to normalna rzecz w tym temacie,bo takim faktom nijak mozna zprzeczyć
!!!!!!

–= Mazda xedos 6 Forever =–
misiek06 napisał(a):Waluś napisał(a):całkiem nieźle masuje plecki i tyłek pasażera
A może to wcale nie miał być subwofer tylko jakis wibrator w siedzeniach co by podczas dlugiej trasy przyjemniej było
Ale jest taki patent w jakimś samochodzie ( obdajrze francuskim) że jak się wiedzie na te znaczniki przy brzegu jezdni (te co brzęczą po najechany) fotel wchodzi w drgania i budzi kierowce aby nie zjechał z drogi.
A ten subwoferek nie był podłączony??
Maćku Pićku napisał(a):Ale jest taki patent w jakimś samochodzie ( obdajrze francuskim) że jak się wiedzie na te znaczniki przy brzegu jezdni (te co brzęczą po najechany) fotel wchodzi w drgania i budzi kierowce aby nie zjechał z drogi.
Tak, chodzi o nowego Citroena C3 – system zostal juz odpowiednio nagrodzony
A właśnie co do tego podświetlania zamka- jaka tam jest żarówka
na ile volt
bo ja ostatnio to sobie rozebrałem i żarówka była tak stara że jak ją dotkłem to sie rozsypała
Próbowałem założyć normalną 12V i nie świeci dopiero jak diode włożyłem (niebieską) to zaświeciło
Mierzyłem jakie jest napięcie w kabelkach (miernikiem) i mi pokazało 4 V
Tak ma być czy coś jest poprostu nie tak??
Tak ma być czy coś jest poprostu nie tak??
- Od: 21 lut 2005, 15:39
- Auto: była 626GE 323BG Eclipse 323F BA a teraz Scion Tc
misiek06 napisał(a):Mi się wydaje że w wieksziści aut tak jest ze stopem, ale jest pare wyjątków![]()
tak citroen tam nie działają bez kluczyka...
co do drgań fotela to też citroen
Rules Are Made To Be Broken...
"...You Can Win If You Want...If You Want It You Will Win..."
"...You Can Win If You Want...If You Want It You Will Win..."
- Od: 20 paź 2003, 09:37
- Auto: 626 GE FS
Riki napisał(a):Maćku Pićku napisał(a):A dużo jeszcze jest takich patentów???
Tak np. wskaźnik paliwa działajacy nawet po wyjeciu kluczyka ze stacyjki
U mnie w GD tak jest
Z jednej strony to dobry patent ale zdrugiej strony złodziej zawsze wie którym autem dalej zajedzie
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
A czy zamek od strony pasażera też świeci po pociągnięciu klamki?? (umnie niestety nie)
1, 2