Zmiana lamp przenich na elektryczne
Strona 1 z 1
Witam mam w swojej Madzi światła przenie sterowane manualnie i troche mnie to irytuje jak siadzie 5 osób i trzeba je w nocy obniżać bo świecą za wysoko, wiec chciałbym zmienić na regulowane elektrycznie. I oto nasuwa sie pytanie czy instalacja Madzi jest przygotowana? tzn czy w kokpicie pod zaślepka jest wtyczka żeby zamontować regulator? no i czy sa kolo lam koncówki? a i jeszcze jedno jak już coś to zmieniać cale lampy czy tylko wlozyc silniczek w miejsce regulatora?
- Od: 9 mar 2008, 14:22
- Auto: 626 1,8 GE 1996
To czy jest podłożona instalacja czy nie zależy na jaki rynek był kierowany samochód, do tego jeszcze zależy jakie ma oznaczenie np: LX, DX, GLE itp. było tyle wersji że nie spamiętasz. Najlepiej zajżyj pod maskę i szukaj, jeśli nie wiesz czego szukać to popros kogoś kto ma to wyposażenie, machy w górę i porównywać.
Stare sprzedaj i kupuj już z wyposażeniem. Zaoszczędzi ci to nerwów i będziesz miał pewność że nie będą parowały. Takie moje zdanie, jak lubisz się bawić to kup same silniczki (o ile takowe znajdziesz)
speczops napisał(a):jak już coś to zmieniać cale lampy czy tylko wlozyc silniczek w miejsce regulatora?
Stare sprzedaj i kupuj już z wyposażeniem. Zaoszczędzi ci to nerwów i będziesz miał pewność że nie będą parowały. Takie moje zdanie, jak lubisz się bawić to kup same silniczki (o ile takowe znajdziesz)

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Strona 1 z 1