Witam
Zastanawiam się nad wymianą fotela kierowcy, bo mam przetarte oparcie. W związku z tym mam pytanie: mam do kupienia fotel ale elektryczny – standardowo mam manualny. Czy przypadkiem mazda fabrycznie nie ciągnęła instalacji pod fotel? Wiem, że czasem mimo że czegoś nie ma w standardzie to instalacja jest pociągnięta – np. do halogenów etc...
Wie ktoś coś na ten temat?
Pozwoliłem sobie zmienić tytuł tematu na bardziej zrozumiały, bo "fotel kierowcy" to zbyt ogólnikowy tytuł. qbass
Zmiana fotela kierowcy na elektryczny
Strona 1 z 1
Nie zamieniaj chłopie tego fotela, ja mam elektryczny i żałuje że nie mam manuala! Zażynają się silniczki a jest ich 3!Szczególnie ten od przesuwu przód tył!odradzam taką zamianę!!!

dyszel85 napisał(a):Nie zamieniaj chłopie tego fotela, ja mam elektryczny i żałuje że nie mam manuala! Zażynają się silniczki a jest ich 3!Szczególnie ten od przesuwu przód tył!odradzam taką zamianę
zgadza się, ale nie do końca
w elektryce masz o jedną regulację więcej
kot napisał(a): Czy przypadkiem mazda fabrycznie nie ciągnęła instalacji pod fotel
nie do wszystkiego i nie wszędzie, w 1.8 wogóle nie był przewidziany taki bajer więc raczej z instalacją będzie problem. Instalka pod halusy bardzo często występuje ponieważ jeśli auto na dany rynek było przygotowane razem z halusami to instalacja będzie, jeśli nie przewidywano to nie będzie i trzeba kłaść. Tak to jakoś śmiesznie robili, do tego dochodzi jeszcze oznaczenie literkowe. W DX bieda, LX wyposażenie jako tako, GLX full wypas. Możliwe że coś pomyliłem ale coś w tej podobie to było. Myślę że nie masz co liczyć na instalację do fotela, ale nie jest to problemem bo to tylko trzeba prądzik dociągnąć czyli kabelek dwużyłowy i będzie banglało.

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Strona 1 z 1