"Wariuje" wskazówka predkościomierza i źle pokazuje predkośc
Strona 1 z 1
Witam wszystkich, wczoraj kupiłem mazde KL, wszystko jest idealne procz licznika- wskazówka drży, chaotycznie skacze i nie wskazuje wlasciwej predkosci, pokazuje za malo. Nie wiem o ile za mało ale na pewno za mało. Myślicie że to linka jest już na wykończeniu i czas na wymianę?Dzieki za odpowiedzi.
- Od: 11 lis 2007, 22:03
- Auto: Mazda 626 2.5 V6
Uree napisał(a):Myślicie że to linka jest już na wykończeniu i czas na wymianę?
tam nie ma linki, wsio na lilniczkach krokowych. może ktoś przy przebiegu grzebał (wręcz chyba pewne), uszkodził mechanizm i

który rok i jaki przebieg auta?? zobacz czy śruby którymi przykręcona jest plastikowa obwódka wokół zegarów nie ma śladów grzebania, jak tak to ją zdejmij i to samo sprawdź na 4ch sróbach którymi przykręcone zegary. może to też być wina źle założonej taśmy przewodów co związane będzie z tym wyżej
Uree napisał(a):Dzieki za odpowiedzi.
no problem
napisz jeszcze w jakich okolicznościach przyrody zakupiłeś auto i od kogo. może po opisie poznamy czy to chandlarz czy ktoś tam inny

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Auto kupiłem przedwczoraj, dopiero co sprzedałem poprzednią Mazde 1.8 i tam bylo idealnie. Auto jest krajowe, kupiłem je od znajomego mojego dobrego kolegi (fecet lat okolo 40), miał to auto 1.5 roku, wsadził w nie kupe kasy- nowe sprzeglo, zawieszenie, wydech, uklad hamulcowy, rozrzad. Przebiegu ma 209 000 km to chyba nie jest mało ale może było wiecej:/ Nie mam pojecia czy jemu od poczatku ta wskazówka drżała, bede musial go zapytac o to. Auto na pewno miało cos kiedys robione z lewej strony, na blacharce troche sie znam wiec widzialem ze cos na pewno bylo drapniete. Jest jakas inna opcja na tą wskazówkę? Moze jakis czujnik? Zmartwilem sie troche skreconym licznikiem bo 209 tys + powiedzmy 100 tys to juz kupa...Oby nie bylo sladów majstrowania.Dodam jeszcze- Auto z roku 1994
Uree napisał(a):209 000 km
jeżeli samochód w dobrym stanie to śmiało można powiedzieć że dopiero przed półmetkiem jego wytrzymałości, w końcu to GE
Uree napisał(a):209 tys + powiedzmy 100 tys to juz kupa
jak wyżej

Hmm przed półmetkiem piszesz, to rozumiem że bardzo wytrzymałe są te wozy? Wstawiam gaz w czwartek bo na benzynce nie ujadę;) Szczerze mówiąc to auto jest w bardzo dobrym stanie, nic nie stuka, zero korozji, silnik suchutki równo pracuje, wnętrze też zadbane. Tylko denerwuje mnie coś, już szukajka mi pomogła- spuszcze noge z gazu nieraz się zatrzymuje na 1000-1100 obr/min a nieraz normalnie 800, opisują na forum, że to przepustnica do przeczyszczenia i faktycznie podniosłem maske i recznie na tym pół łuku przesunąłem ten prowadnik i zeszły obroty. Nie umiem się zabrac za przeczyszczenie tego wiec bede musiał jakiegos mechanika odwiedzic tylko pozniej trzeba pod komputer podłączac auto żeby przywrócic ustawienia przepustnicy?
Nie.Uree napisał(a):tylko pozniej trzeba pod komputer podłączac auto żeby przywrócic ustawienia przepustnicy?
Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Uree napisał(a):Szczerze mówiąc to auto jest w bardzo dobrym stanie, nic nie stuka, zero korozji, silnik suchutki równo pracuje, wnętrze też zadbane.
cała GE
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Uree napisał(a):Wstawiam gaz w czwartek bo na benzynce nie ujadę
jak dużo jeździsz to warto, jak 15000 rocznie to chyba nie niebardzo . ja właśnie niezawiele jedżę więc nie wsawiam. zresztą są jeszcze inne powody dla których nie wstawiam ale to już inna bajka

Strona 1 z 1