Jakie tarcze hamulcowe ?
Witam
Mam taki problem przy hamowaniu z wiekszych predkosci drga kierownica podejrzewam tarcze hamulcowe jakie polecacie, jakie sa koszty zakupu oraz wymiany chodzi o model 626 gf 2.0 136 koni. Z gory dzieki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Mam taki problem przy hamowaniu z wiekszych predkosci drga kierownica podejrzewam tarcze hamulcowe jakie polecacie, jakie sa koszty zakupu oraz wymiany chodzi o model 626 gf 2.0 136 koni. Z gory dzieki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
- Od: 19 cze 2009, 20:37
- Auto: mazda 626 98r 2.0 136 hp
Witam polecam tarcze i klocki firmy ATE ja takie mam w mojej 626 GF 2001 rok 2000cm/3 i powiem wam ze sa super,hample normalnie zyleta.Na firme ATE namowil mnie dobry kolega co od lat pracuje w serwisie Audi oni tez je polecaja ale sa troche drozsze w stosunku do innych firm ale sadze ze warto-Pozdrawiam 

- Od: 27 lut 2010, 21:35
Jak mowa o zamiennikach to polecam TRW. ATE też jest OK
Radzę zajrzeć jeszcze do zacisków – prowadnica i tloczek, w jakim stanie są gumki i jak to wszystko chodzi. Klocki do tego TRW lub Akebono (ale JPN – Europa to kicz)
Najlepszy zestaw to zestaw oryginalny ale cenowo jest sporo droższy.
Na prawdę jest różnica na +
Najlepszy zestaw to zestaw oryginalny ale cenowo jest sporo droższy.
Zamówiłem TRW Lukas jutro jadę montować.
Dzięki za podpowiedzi
Dzięki za podpowiedzi
vomitory napisał(a): I jak się spisują te tarcze TRW ? Muszę dorzucić na tył razem z klockami i tak się zastanawiam czy warto...
U mnie po miesiącu od montażu, na tarczy przedniej lewej pojawił się owal. Właśnie oddałem ją do reklamacji.
Nie generalizuję i nie twierdzę, że TRW to zła firma. Niemniej następnym razem wybiorę innego producenta .
pzdr
- Od: 11 mar 2008, 17:47
- Auto: 626 GF '98 2.0 115 KM
Jak narazie jest gitara.
Właśnie i ja muszę na tył jeszcze dorzucić bo chyba okazuje się że miałem dwie tarcze z prawej strony do wywalania gdyż jeszcze coś przy hamowaniu tłucze. No chyba ze to coś innego tłucze ale zaznaczam ze tłucze tylko jak hamuje jak się mylę że to tarcze to wyprowadźcie mnie z błedu
Właśnie i ja muszę na tył jeszcze dorzucić bo chyba okazuje się że miałem dwie tarcze z prawej strony do wywalania gdyż jeszcze coś przy hamowaniu tłucze. No chyba ze to coś innego tłucze ale zaznaczam ze tłucze tylko jak hamuje jak się mylę że to tarcze to wyprowadźcie mnie z błedu
A te nawiercane Zimmermann to gdzie dostanę ? I jakie koszty ? Ktoś już założył nacinane Speedmax'y 
- Od: 19 maja 2010, 12:16
- Auto: 626 GF 2,0 136 KM 1998
Witam,podepnę się pod temat, może ktoś z Was zna, ma takie tarcze ?
http://www.allegro.pl/item1096419780_na ... 8_02r.html
warto?

warto?
kupię webasto do DITD
- Od: 24 paź 2008, 13:41
- Auto: 626 DITD
Wymieniłem także tylne tarcze z klockami komplet trw z wymiana miał kosztować 300 pln, niestety okazało się ze z dwóch stron z tylu ciekło po cylinderkach cena jednego kompletu naprawczego 60 pln ( według jednego katalogu 35 pln ale okazało się ze jedna gumka nie taka) wiec całkowity koszt wraz z wymiana 480 pln w Loku w Puławach garaż po lewej u tego pana co opony zmienia.
Ostatnio edytowano 14 lip 2010, 14:55 przez jaroslaw1984, łącznie edytowano 1 raz
Myślę ze cena jak za tyle roboty i te części nie za wysoka
vomitory napisał(a):Doszedłem do wniosku, że zdania są podzielone co do jakości produktu marki TRW, więc "szarpnąłem" się na tarcze ATE razem z klocuszkami
Jak się sprawuje ten zestaw? Masz jakieś porównanie z poprzednimi hamulcami?
Ja myślę o zestawie tarcze Brembo i klocki ATE lub Kashiyama
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=87724
Sprzedam nowe reperaturki tylnych błotników do MAZDY PREMACY – Made by KLOKKERHOLM
697-991-984 lub PRIV

Uploaded with ImageShack.us
Sprzedam nowe reperaturki tylnych błotników do MAZDY PREMACY – Made by KLOKKERHOLM
697-991-984 lub PRIV

Uploaded with ImageShack.us
A może brembo i klocki ferodo?
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
Ja miałem komplet TRW – na takich został sprowadzony z Belgii i pomimo iż grubość wskazywała na natychmiastową wymianę hamowały rewelacyjnie.Chciałem zmienić na Boscha bo taki zestaw mi polecali jednak pomyliłem rozmiary i z przymusu zamontowali mi w serwisie komplet Delphi który już nie jest taki super – no chyba,że się jeszcze nie dotarł
- Od: 5 wrz 2010, 17:23
- Auto: Mazda 626 GW 2.0 85kW LPG 1998