Kompatybilność półosi 626 GW(ON) GF(PB)

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez Josh » 17 maja 2010, 14:09

Witam
Z góry przepraszam jeśli takie pytanie było już maglowane, ale szukałem i nie udało mi się nic znaleźć.

A więc chciałbym wymienić półoś prawą długą w mojej 626 GW 2.0 DiTD z 98 roku (są luzy na łączniku przy środkowej łapie).

Moje pytanie brzmi, czy od wersji 626 z silnikiem benzynowym 1.8 lub 2.0 hatchback lub sedan pasuje półoś do wersji kombi w dieslu. Wiem już na pewno, że od 323f BJ z silnikiem DiTD takowa półoś nie pasuje.
Jest na alledrogo kilku sprzedawców oferujących półosie do 626, ale wolałbym mieć pewność kupując tym razem pasującą półoś, szczególnie, że koszty i tak nie są małe, a jedną sobotę już spędziłem na zdejmowaniu i zakładaniu tej samej półosi <co?>
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Xtof
Moderator

Od: 13 maja 2008, 11:29
Auto: Rodzinne

Postprzez wojtek79 » 17 maja 2010, 14:24

Kolego najlepiej zmierz średnice swojej półosi policz ile jest wieloklinów i poruwnaj z tą od sprzedającego. Powiedz żeby podał Ci te wymiary i przeliczył wieloklin.
SPRZEDAM CZĘŚCI DO MAZDY 626 GE 1.8 16V
tel: 504-096-262
gg: 10464071
email: wojtek.skie@aol.pl
Forumowicz

Od: 8 lut 2010, 17:21

Postprzez Josh » 17 maja 2010, 14:38

wojtek79 napisał(a):Kolego najlepiej zmierz średnice swojej półosi policz ile jest wieloklinów i poruwnaj z tą od sprzedającego. Powiedz żeby podał Ci te wymiary i przeliczył wieloklin.

No właśnie zrobiłem błąd, że nie pomierzyłem jak maiłem ją na wierzchu (bo miałem obiecaną od innej 626 w dieslu, niestety się pokomplikowało i tamtego auta ani części nie będzie) teraz auto jest w ciągłym ruchu i nie za bardzo mi się uśmiecha kolejny raz jej wyciągać.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Xtof
Moderator

Od: 13 maja 2008, 11:29
Auto: Rodzinne