Po rozgrzaniu ciężko chodzi lewarek skrzyni biegów 626GF 2.0
Strona 1 z 1
Witam posiadam taki problem, jak wsiadam rano do auta to lewarek od skrzyni chodzi leciutko ładnie, natomiast jeżeli juz troszkę pojeżdze chodzi ciężej, potrzeba wiecej siły aby wrzucać biegi, skrzynia nie wyje ani nic tylko problem polega na tym że cięzko chodzi lewarek. Może to być wina oleju? Problem posiadam już około 2lat, wcześniej specjalnie mi to nie przeszkadzało, ale teraz postanowiłem się tym zająć. Przyczyną może być zły olej w skrzyni? Proszę o porady co z tym zrobić lub jak to sprawdzić dziękuje.
- Od: 14 sie 2008, 09:28
- Auto: Mazda 626GF
Mialem podobny problem w 323F BG, wymina oleju w skrzyni u mnie nie dala nic. Sytuacje poprawlio przesmarowanie tulejek drazka zmiany biegow, polaczenie lewarek – skrzynia.
Kilka miesiecy pozniej skonczylo sie sprzeglo, a po wymianie skrzynia chodzila jak nowa – na cieplym i na zimnym. Na poczatek sprobuj przesmarowac te tulejki, na kanal i 2 minuty roboty
Kilka miesiecy pozniej skonczylo sie sprzeglo, a po wymianie skrzynia chodzila jak nowa – na cieplym i na zimnym. Na poczatek sprobuj przesmarowac te tulejki, na kanal i 2 minuty roboty
Mazda 626 GF 2001r. 2.0 115 km.
- Od: 9 lis 2007, 12:57
- Auto: Mazda 626 GF 2001 2.0 115km Benzyna +gaz
identyczny problem mnie spotkał. na rozgrzanym silniku nie można było wrzucić 1 ani 2 biegu, Problem rozwiązła regulacja przy pedale sprzęgła. Spróbuj u siebie tak podregulować,aby trzpień wchodził głębiej w pompę . czyli automatycznie podniesie Ci się pedał sprzęgła i będzie bardziej wysprzęglało.
- Od: 13 cze 2009, 14:51
- Auto: MaZdA 626GF 2.0 1998
Strona 1 z 1