Zapieczone śruby stabilizatorów
Strona 1 z 1
Panowie ma ktoś sposób jak sobie poradzić z zapieczonymi na amen śrubami od łączników stabilizatorów ?. Mordowałem sie 2 godziny i niestety nie dałem rady tego cholerstwa odkręcić ;/, nie pomaga WD40 ani żaden specyfik a uciąć śrub nie ma podejścia ;/
Niekoniecznie szlifierka
Najpierw spróbuj jednak odkręcić. U mnie przy silniejszej próbie odkręcenia nakrętek po prostu ukręciłem śruby i pięknie wszystko wyszło
edit
Doczytałem, że już się męczyłeś... Przy tak długim działaniu wd40 ponownie możesz spróbować odkręcić – powinno puścić bez problemów
Pozdrawiam
edit
Doczytałem, że już się męczyłeś... Przy tak długim działaniu wd40 ponownie możesz spróbować odkręcić – powinno puścić bez problemów
Pozdrawiam
- Od: 17 cze 2008, 23:48
- Auto: 323 BG 1.6 16V
&
626 GV 2.2i 12V
markmas napisał(a):Niekoniecznie szlifierka Najpierw spróbuj jednak odkręcić. U mnie przy silniejszej próbie odkręcenia nakrętek po prostu ukręciłem śruby i pięknie wszystko wyszło
edit
Model BG to inna bajka, bo posiada łączniki starego tupu.W następnych modelach łączniki odkręca się za pomoca szlifierki
- Od: 20 paź 2003, 09:53
- Auto: Mazda 323 BG BP & 626 GE FS & 626 GF FS
Markiz napisał(a):Model BG to inna bajka, bo posiada łączniki starego tupu.
Jeśli uważasz, że o tym nie wiem to się mylisz
Pozdrawiam
- Od: 17 cze 2008, 23:48
- Auto: 323 BG 1.6 16V
&
626 GV 2.2i 12V
Strona 1 z 1