skrzypi poduszka amortyzatora
1, 2
Cześć,
Od 2 tygodni słyszę skrzypienie dochodzące z przedniego lewego koła. Skrzypi podczas jady na wprost gdy auto delikatnie buja sie (zarówno na boki jak i przód/tył) oraz gdy auto powoli sie toczy i skręca sie kierownicą. Na 90% jest to poduszka od amortyzatora umieszczona pod maską.
Czy to oznacza, że trzeba ją wymienic czy może można ją jakos ... hmmm . nasmarować?
Od 2 tygodni słyszę skrzypienie dochodzące z przedniego lewego koła. Skrzypi podczas jady na wprost gdy auto delikatnie buja sie (zarówno na boki jak i przód/tył) oraz gdy auto powoli sie toczy i skręca sie kierownicą. Na 90% jest to poduszka od amortyzatora umieszczona pod maską.
Czy to oznacza, że trzeba ją wymienic czy może można ją jakos ... hmmm . nasmarować?
- Od: 18 wrz 2005, 00:29
- Auto: Aktualnie:
626 GF 4D 2.0 diesel '01 oraz MB W124 220E 2.2 benzyna '93
Wcześniej:
Octavia L&K 1.8 20V turbo '01
626GF 5D 2.0 benzyna (136KM) '01
Sprawdz gumy stabilizatora przod – przy niskiej temperaturze potrafia wydawac takie dzwięki....
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa,
Nie pamietasz, przecież byłem z tym u Ciebie i Twój człowiek pryskał czymś na gumy stabilizatorów
.
Niestety nie pomogło ....
Nie pamietasz, przecież byłem z tym u Ciebie i Twój człowiek pryskał czymś na gumy stabilizatorów
Niestety nie pomogło ....
Wcześniej:
No takVeetec napisał(a):byłem z tym u Ciebie

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Grzyby napisał(a):Veetec napisał(a):Jaki sworzeń masz na myśli?
W wahaczu
Czy wymienia sie sam sworzeń czy cały wahacz?
Wcześniej:
Veetec napisał(a):Czy wymienia sie sam sworzeń czy cały wahacz?
Grzyby napisał(a):sam sworzeń
Chyba że masz zaspawany

Pozdrawiam, Rafał
<i>Używasz wygaszacza ekranu? Musisz mieć ten program! <a href="http://www.scrlock.republika.pl" target="_blank"><b><font color="orange">www.ScrLock.republika.pl</font></b></a></i>
<i>Używasz wygaszacza ekranu? Musisz mieć ten program! <a href="http://www.scrlock.republika.pl" target="_blank"><b><font color="orange">www.ScrLock.republika.pl</font></b></a></i>
Ja mam podobne skrzypienie. Jak jade na wprost przez jakich garb to jak koło opada w dól to wtedy skrzypi.
Tulejki na wahaczu mam dobre, do sworznia wstrzyknąłem 5ml oleju, tarcze i klocki nowe, łożysko amortyzatora wyciągałem i smarowałem, łączniki nowe, amortyzatory trzymają jak nowe i dalej skrzypi
Już nie wiem co to może być.
Tulejki na wahaczu mam dobre, do sworznia wstrzyknąłem 5ml oleju, tarcze i klocki nowe, łożysko amortyzatora wyciągałem i smarowałem, łączniki nowe, amortyzatory trzymają jak nowe i dalej skrzypi
Już nie wiem co to może być.
Kiedyś będzie MAZDA 6 – oczywiście diesel
- Od: 31 lip 2007, 21:01
- Auto: Skoda Octavia II TDI,105PS,2008r.
Mam identyczne objawy – niska temperatura, niska prędkość, przeszkoda np. garb zwalniający – i trzeszczy. W poprzedniej GF, w obecnej GF i w MPV też. Zawieszenie w stanie b.dobrym, żadnych luzów itp. a jednak trzeszczy – i też obstawiam gumę amortyzatora w kielichu – może taka uroda?
-
pdrog
Sprawdzcie sobie Panowie gumy ale stabilizatora przód .
też się pochwalę – jak wysiadam lub jak auto się delikatnie buja to słyszę z tyłu takie "iiieeee" podejrzewałem łączniki st ale są po wymianie tydzień temu i dalej skrzypi. Jeżeli się nie mylę to dźwięk dochodzi ze środka, gdzieś pomiędzy wahaczami – czy te śruby mogą skrzypieć, jak tak to co zrobić? trafia mnie już powoli...
oblivion mogą to być tuleje (gumy) drążka stabilizatora lub nawet tuleje wahaczy.
Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Tez tak mam,skrzypia mi gorne mocowania amortyzatorow,poprostu guma twardnieje jak robi sie chlodniej.Jak sie troche ogrzeja to przestaja,nic nie mam zamiaru z tym robic,zawieszenie sprawdzalem i jest 100% ok.
- Od: 7 cze 2008, 16:59
- Auto: Mazda 323F 1.8GT 99r./Rover 45
Hugo napisał(a): mogą to być tuleje (gumy) drążka stabilizatora lub nawet tuleje wahaczy.
Też na to stawiam ale gumy drążka strasznie ciężko dopasować
Pewnie będę za niedługo wymieniał amortyzatory tylne to przy okazji wszystkie gumki trzeba będzie wymienić
Tak dla potomności (bo zapomnialem napisac 3 lata temu) – okazalo sie, ze jednak poduszka nad lewym amorem byla do wymiany.
Wcześniej:
1, 2