ABS przestał działać po wymianie klocków
Strona 1 z 1
Witam, posiadam mazdę 626 98r i mam problem z ABS. Problem pojawił się jakiś czas temu gdy przy delikatnym hamowaniu włączały się abs i zapalała się kontrolka na desce od absów i TSC. Po wymianie klocków hamulcowych z przodu kontrolki świecą się cały czas i ani ABS ani TSC nie działa. Miał ktoś kiedyś podobny problem? Dodam, że byłem u mechanika i sprawdzał czujniki ABSu i ponoć wszystko jest okej.
-
cherryfoto
jeśli masz miernik sprawdź rezystancję czujników powinna wynosić około 1,2~1,5 kΩ
Przednie masz koło kielichów a tyle pod matą po samym kielichu auta białe wtyczki...
Abs z klockami nic wspólnego nie ma.. bo czujnik jest na wieńcu ABS-u.
Przednie masz koło kielichów a tyle pod matą po samym kielichu auta białe wtyczki...
Abs z klockami nic wspólnego nie ma.. bo czujnik jest na wieńcu ABS-u.
Dobrałem się do przednich czujników, rezystancja 1,3 kΩ.
Wie ktoś gdzie znajdują się kostki od tylnych czujników?
Dopisano 20 gru 2015, 21:25:
Dostałem się do tylnych kostek (trochę się ich naszukałem), są dokładnie przy czujniku otwarcia drzwi.
Uszkodzony okazał się tylny prawy czujnik, nie ma na nim rezystancji. Przemyję go a jak nadal będzie kicha to kupię nowy
Wie ktoś gdzie znajdują się kostki od tylnych czujników?
Dopisano 20 gru 2015, 21:25:
Dostałem się do tylnych kostek (trochę się ich naszukałem), są dokładnie przy czujniku otwarcia drzwi.
Uszkodzony okazał się tylny prawy czujnik, nie ma na nim rezystancji. Przemyję go a jak nadal będzie kicha to kupię nowy
-
cherryfoto
Strona 1 z 1