Witam, mam problem moja Mazda zbiera opony na przedniej osi od wewnątrz.
Pojadę na dniach na zbieżność, ale zanim to zrobię mam pytanko odnośnie tego czy wpływ na te objawy może mieć to ze mam obecnie na przedniej osi opony 205/55/16? Opony nadają się na śmietnik.
Mazda MX6 zbiera bieżnik od wewnątrz
Strona 1 z 1
Obecnie zalozylem w zapasie 185/65/14 na lewa strone i lewa strona nie ruszona nie zdarlo nic. Kupie opony i pojade ustawic zbierznosc i pochylenie.
- Od: 17 maja 2015, 09:40
- Auto: Mazda MX6 2.0 115KM
W pierwszej kolejności sprawdź na szarpakach zawieszenie. W następnej kolejności zmień opony i ustaw zbieżność. Rozmiar kół nie ma żadnego znaczenia. Jeżeli auto nie było prane w któryś błotnik to możesz mieć problem z ich ustawieniem. Kąty powinny być zmienione automatycznie przy ustawianiu zbieżności, kąt pochylenia koła zależny jest od zbieżności w tym przypadku i zmienia się wprost proporcjonalnie co do zależności zbieżność/rozbieżność.
Temat ostatnio przerabiałem po obniżeniu auta, ścięło mi doszczętnie przednie kapcie i po założeniu nowych od razu ustawiałem zbieżność, sytuacja była podobna jak u ciebie, zaczęło ciąć od wewnątrz, ale mimo to auto jechało prosto jak po sznurku, było za bardzo zbieżne.
Temat ostatnio przerabiałem po obniżeniu auta, ścięło mi doszczętnie przednie kapcie i po założeniu nowych od razu ustawiałem zbieżność, sytuacja była podobna jak u ciebie, zaczęło ciąć od wewnątrz, ale mimo to auto jechało prosto jak po sznurku, było za bardzo zbieżne.
-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Autko było cale . Bo To był mój drugi później siostrze sprzedałem. Sworznie wahacza wymienione zbieżność robiona ale kto wie czy nie siadły tuleje jak siostra dalej jeździła.
Sprawdzilem zawieche i lewy sworzen do wymiany bo ma luz. Po wymianie odrazu robie zbierznosc i zakladam na razie uzywane opony w razie co. 
- Od: 17 maja 2015, 09:40
- Auto: Mazda MX6 2.0 115KM
Strona 1 z 1