Co należy wymienić w zawieszeniu aby było cichsze ?
Wszystko w zawieszeniu mam sprawne ale przeszkadza mi że jest dość głośne całościowo że tak to ujmę.
Może gumowe elementy odpowiadają za to i można tanim kosztem to powymieniać ?
Co sądzicie ?
Jak "wyciszyć" zawieszenie ?
Strona 1 z 1
dużo ludzi zapomina o górnym mocowaniu amortyzatora, które wg mnie będzie przenosiło najwięcej hałasu jeśli będzie uklepane i twarde ze starości. dolne gumy na naszych drogach raczej nie zdążą się zestarzeć w takim stopniu aby nie mieć luzu i być twarde
Witam. A czy mógłby ktoś to potwierdzić że wymiana górnego mocowania amortyzatora (poduszki amortyzatora) pomogłaby aby zawieszenie było bardziej miękkie. Może ktoś wymienił i stwierdził że to właśnie to. Bo ja mam to samo: żadnych luzów w zawieszeniu, a jakbym jechał wozem drabiniastym. Szczególnie poprzeczne nierówności na drodze są bardzo hałaśliwe i przenosi to bardzo na karoserie.
- Od: 3 gru 2011, 21:12
- Auto: Mazda 626 2000r. TDVI
Poduszki są stare, oryginalne. Samochód z 2000 roku ale wydaja się w porządku. Guma nie jest popękana. Jeśli ktoś wymienił te poduszki i potwierdza że pomogło to niech napisze, bo wydać kasę na nowe i założyć, a poprawy nie będzie to szkoda zachodu.
- Od: 3 gru 2011, 21:12
- Auto: Mazda 626 2000r. TDVI
Madzie są głośnie. Ten typ tak ma. Na forum jest relacja z wygłuszenia wnętrza. Taki zabieg chyba coś daje. Myślę, że samo zawieszenie ma wpływ tylko częściowo na głośność auta.
Konstrukcja zawieszenia jest taka a nie inna, samochod ma sztywne resorowanie, jest glosno, twardo, taki urok.. wymiana poduszek, pomoze tylko wtedy, kiedy stare sa naprawde mocno zuzyte..
jak ktos chce miekko musi isc do konkurencji.. chyba nie da sie rozmiekczyc zawieszenia, trzeba by zmienic konstrukcje elementow metalowo-gumowych.
czyli nic raczej nie wskoramy.
jak ktos chce miekko musi isc do konkurencji.. chyba nie da sie rozmiekczyc zawieszenia, trzeba by zmienic konstrukcje elementow metalowo-gumowych.
czyli nic raczej nie wskoramy.
,barszczu napisał(a):A czy mógłby ktoś to potwierdzić że wymiana górnego mocowania amortyzatora (poduszki amortyzatora) pomogłaby aby zawieszenie było bardziej miękkie. Może ktoś wymienił i stwierdził że to właśnie to. Bo ja mam to samo: żadnych luzów w zawieszeniu, a jakbym jechał wozem drabiniastym
jak ktoś chce mieć miękko powinien zamontować amorki olejowe, twardo – gazowe
olejowe lepiej tłumią nierówności, ale gorzej zachowują się przy prędkościach autostradowych i ostrych zakrętach
- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
Strona 1 z 1