Witam,
podobne tematy były już pewnie setki razy, no ale nie chciałem odkopywać starych tematów.
Mam w mojej GFce pewien problem:
-przy ruszaniu (tylko na 1 zaobserwowałem to zjawisko), ale tylko czasem, jest takie szarpanie jakbym miał volkswagenowskie ASR (akurat w swoim poprzednim aucie tak miałem)....czyli ABS, tylko przy ruszaniu. Czy to zjawisko występuje czy nie zależy od ilości gazu i stopnia puszczenia sprzęgła. Co to może być? Poduszki silnika?
– druga sprawa. Jak przejeżdżam garby i inne takie z prawie zerową prędkością (a teraz tak robię , aby nie słuchać tego dźwięku) to jest ok. Ale jak pojadę odrobinkę szybciej to w momencie kiedy koło zjeżdża z garbu albo innego podniesienia jest głośne stuknięcie jakby to koło po prostu spadało w dół i coś urywało. Zastanawia mnie co to może być.
Pozdrawiam
Stuki w przednim zwieszeniu + szarpanie
Strona 1 z 1
Naprawdę nikt nie ma pomysłu? 
jezeli slychac (chrupanie) przynajmniej ja na to tak mowie to moze tuleja przednioa wachacza jest do wymiany a jak jeszcze Ci szarpie to moze luz na polosi prawej???? zbadaj ten temat
marconigdynia napisał(a):Naprawdę nikt nie ma pomysłu?
No jakoś marnie nam idzie wróżenie z fusów
W zawieszeniu jest sporo elementów się złużywających. Ze swoich doświadczeń – omijaj zwykłe stacje diagnostyczne. Podjedź do punktu w którym ustawiają zbieżność. Tam Ci powinni sprawdzić dokładnie.
Miałem już dwa przypadki z niesprawnym "czymś" w zawieszeniu, przeglądy u diagnostyków bez zarzutu a przy próbie ustawienia zbieżności wychodziły kwiatki i miły pan odradzał ustawianie zbieżności bez likwidacji usterki.
Ewentualnie znajomy/rodzina mechanik, co nie naciągnie Cię na wymiany totolotkowe:)
szerokości
grzech
grzech
marconigdynia napisał(a):Naprawdę nikt nie ma pomysłu?
Ja bym z tematem nie zwlekał i pojechał na stację diagnostyczną gdzie mają szarpaka i trzepaczkę
Wszystkie ewentualne luzy wylezą i będzie wiadomo co do naprawy czy wymiany

-
miro62
na zbieżności byłem i wszystko jest w normie 
dlatego zacząłem doszukiwać się problemu w jakichś gumowych częściach
dlatego zacząłem doszukiwać się problemu w jakichś gumowych częściach
marconigdynia napisał(a):na zbieżności byłem i wszystko jest w normie
Zbieżność to inna bajka
miro62 napisał(a):na stację diagnostyczną gdzie mają szarpaka i trzepaczkę
Przy geometrii tego nie robią

-
miro62