Witam ostatnio zauważyłem że coś lubi mi stuknąć gdzieś z przodu szczególnie przy skręconych kołach gdy wjeżdżam w jakąś nie równość , dodam że ostatnio się zagapiłem i tak przy 15-20 km'h wjechałem w krawężnik.
Co to może być ?
Stuki przy skręconych kołach na nierównościach
Strona 1 z 1
Coś w zawieszeniu, może któraś tuleja wachacza, może łącznik stabilizatora. Wszystkim radze wybrać się na stacje diagnostyczną poprosić o sprawdzenie zawieszenia, Dasz gościowi 20-30 i wiesz wszystko.
Pogotowie Komputerowe
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Dokładnie! Mi ostatnio zaczeło coś stukać w przednim zawieszeniu.
Na stacju diagnostycznej za 20zł wszystko sprawdzili i wyszły łączniki stabilizarorów.
Chyba najtańsza sprawa. Dzis wymieniłem i już jest cisza:)
Na stacju diagnostycznej za 20zł wszystko sprawdzili i wyszły łączniki stabilizarorów.
Stuki i trzeszczenie przy skreconych kolach powoduja tez sworznie wahaczy.
wyslano z Nokia 3210
wyslano z Nokia 3210
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
kkrzyczki napisał(a):Dokładnie! Mi ostatnio zaczeło coś stukać w przednim zawieszeniu.
Zauważyłem, że stacje nie bardzo chcą robić takie diagnozy:( (Coś mi puka/grzechocze w lewym tyle na każdej dziurce) Na jednej mi powiedzieli, że nie ma nikogo, kto się na tyle zna by zdiagnozować. Na drugiej, zanim wjechałem się wychyliłem i klepnąłem, że chyba mam amor wylany i już nie było mowy o diagnozie bo to "na pewno" ten amor – wg diagnosty. Może w sobotę spróbuję kolejny raz – do 3 razy sztuka:)
szerokości
grzech
grzech
Najlepiej kup polskie z firmy Ramech i mozesz zapomniec ze jest cos takiego jak lacznik stabilizatora. Kosztuja 22 zl za sztuke a sa naprawde dobre.
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
Tak jak pisze poprzednik. Mam takie łączniki w swojej 323f oraz w rodzinnej 626 gf i jest to solidny produkt, tym bardziej za taką cenę. Na allegro występuje pod nickiem "-JGR-". Koszt 2 szt zamknie się poniżej 60zł z wliczoną wysyłką.
grzech_z napisał(a):wedkarz85 napisał(a):jedz do machanika dobrego i ci powie co jest za sprawdzenie powino być za darmo umnie nic nie kosztuje
Dzięki jak będę przejazdem to nie omieszkam:)
jak coś to dam ci namiar na swojego fachmana do którego się udaje jak już sobie sam z czymś nie radze
NAPRAWA / POGOTOWIE KOMPUTEROWE
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
Strona 1 z 1