wyciek, plama na wahaczu

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez Enduro » 23 lip 2010, 17:50

przemek_w napisał(a):... od tamtej pory mam stuki w zawieszeniu. Pojechałem ponownie na przegląd. Jeździli – stuki stwierdzili, po auto zaglądali, szarpali na wszelkie sposoby ale nie wiedzą co stuka....

bywa tak, ze sprawdza sie zawieszenia na podnosniku a wtedy niektore elementy zawieszenia sa naprezone
poprzez wiszace zwrotnice wraz z kolami..
no i wtedy nie ma luzu..
najlepiej wjedz na kanal i wtedy popatrz, czy stabilizatory itp nie sa wyeksplatowane...
pozdr
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Od: 6 sie 2008, 22:37
Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga

Postprzez przemek_w » 25 lip 2010, 10:39

Auto było sprawdzane podniesione jak i stojące. I nic nie było widać. Mam nadzieje, że to ta tuleja, ale o tym się przekonam jak pojadę do mechanika.
pozdrawiam
Przemek
Obrazek
Forumowicz

Od: 12 maja 2009, 11:03
Auto: Mazda 6 MZR-CD 136KM 2003

Postprzez Enduro » 25 lip 2010, 16:53

ok!
sprawdz tez gumy trzymajace stbilizator centralny.
jest on przykrecony do tzw sanek za silnikiem...
powodz.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga

Postprzez przemek102 » 2 sie 2010, 18:19

Jestem raczej pewny, że cieknie z półosi. Zapewne jest tam jakiś simering lub inne uszczelnienie? Ktoś to rozbierał?
Obrazek
Początkujący

Od: 15 maja 2010, 16:50
Auto: MAZDA 6 2.0D (136KM)

Postprzez Enduro » 2 sie 2010, 21:58

przemek102 napisał(a):Jestem raczej pewny, że cieknie z półosi. Zapewne jest tam jakiś simering lub inne uszczelnienie? Ktoś to rozbierał?

oski napedowe w skrzyni sa uszczelniane simeringami..
ponadto oska dluzsza od storny pasazera jest podzielna no i tam tez jest uszczelniacz,
ale on ma generalnie za zadanie odizolowanie brudu, bo tam nie ma oleju.
jest natomiast smar w przegubach , ktory potrafi latem byc plynny i ciec,
jesli gumy-manszety sa nieszczelne.
nalezy dobrze obejrzec gdzie jest nieszczelnosc,
a jesli jej nie widac, to wyczyscic szystko i sprawdzac co pewien czas, czy nie widac nowych plam..
pozdr
E.
Forumowicz