Jakie tarcze hamulcowe ?
Nathan napisał(a):Blaszki kupowałem osobno. Robi je m.in. TRW, QuickBrake .
I oczywiście Delphi (takie montowałem na tył).
-
rav 75
szkodnik_byd napisał(a):Trw można same spreztnki i blaszki kupić
Taa – genialny pomysł:) Oddzielnie klocki + przesyłka i oddzielnie sprężynki – interes życia
Jak wiadomo kto sprzedaje w komplecie i to niezłe klocki to po co się "babrać" w experymenty?
Szkoda, że tu mają tak mało gadżetów do naszych mazd. I im się opłaca sprzedawać bez kosztów przesyłki – zadziwiające – prawda?
www.banggood.com/buy/Mazda-626.html
szerokości
grzech
grzech
grzech_z można kupić u jednego sprzedawcy
. Ja klocki kupowałem u podanego stronę wcześniej a komplet quickbrake blaszki + sprężynki też ma w ofercie bo pytałem mailowo, w cenie 28zł. Akurat ja wcześniej kupiłem u siebie w mieście w Darmie TRW za 38zł. Ale na klockach zaoszczędziłem jakieś 40zł, koszty wysyłki wyszły mnie 0zł dzięki bonusowi z aplikacji mobilnej allegro (w sklepie na miejscu kosztują 130zł). Szukać, porównywać. Takie prawo klienta 
- Od: 3 paź 2014, 18:27
- Auto: Mazda 6 GY 2,0 MZR-CD
Była:
Mazda 626 GF FS '98 136KM + LPG
Nathan napisał(a):grzech_z można kupić u jednego sprzedawcy. Ja klocki kupowałem u podanego stronę wcześniej a komplet quickbrake blaszki + sprężynki też ma w ofercie bo pytałem mailowo, w cenie 28zł. Akurat ja wcześniej kupiłem u siebie w mieście w Darmie TRW za 38zł. Ale na klockach zaoszczędziłem jakieś 40zł, koszty wysyłki wyszły mnie 0zł dzięki bonusowi z aplikacji mobilnej allegro (w sklepie na miejscu kosztują 130zł). Szukać, porównywać. Takie prawo klienta
Awidzisz:) TojaCię źle zrozumiałem bo byłem przekonany, że zacne ferodo dale to w komplecie:( Zmartwiłeś mnie zatem, bo nie da się jednak na łatwiznę pójść tylko przy następnych zakupach baczyć by nie zostać bez blaszek w pudełku po zdjęciu kół i wymontowaniu starych klockuf
szerokości
grzech
grzech
Nathan napisał(a):Blaszki kupowałem osobno.
grzech_z napisał(a):Awidzisz:) TojaCię źle zrozumiałem bo byłem przekonany, że zacne ferodo dale to w komplecie
Jak drugi raz napisał, to wreszcie załapałeś, to co inni wiedzieli już gdy na zamieszczonej fotce widać było, że klocki Ferodo a blaszki TRW.
No ale lepiej późno niż później

Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
Co myślicie o takim zestawie z tego sklepu:
tarcze:
http://atmil.pl/tarcze-ate-tyl-mazda-62 ... p-166.html
klocki:
http://atmil.pl/klocki-hamulcowe-ate-ty ... p-167.html
Tarcze zastanawiałem się jeszcze nad brembo ale podobno nie będą lepsze od ATE, to prawda?
a klocki Ferodo czy te ATE do których link wstawiłem?
Dzięki z góry za wszelkie sugestie
tarcze:
http://atmil.pl/tarcze-ate-tyl-mazda-62 ... p-166.html
klocki:
http://atmil.pl/klocki-hamulcowe-ate-ty ... p-167.html
Tarcze zastanawiałem się jeszcze nad brembo ale podobno nie będą lepsze od ATE, to prawda?
a klocki Ferodo czy te ATE do których link wstawiłem?
Dzięki z góry za wszelkie sugestie
- Od: 29 gru 2013, 15:20
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 115KM '01
Od siebie dodam, że w komplecie z klockami Textar były sprężynki rozpierające, także zawsze coś
A same klocki są w porządku pod względem cena jakość bo kosztowały jakieś 94zł.
U siebie założyłem tarcze+klocki firmy METELLI, po znajomościach komplecik za niecałe 200zł i hamują bardzo dobrze, zrobiłem na nich już z 2k km i jak na razie mogę je polecić 
- Od: 27 mar 2016, 09:43
- Auto: Mazda 626 2.0 115 1998 GW
u mnie blaszki ładnie wyczyściłem, a sprężynkę miałem jedną jak juz auto kupiłem, z znajomym zrobiliśmy na wzór z szprychy sprężynki i działa 
Wymieniam niedługo zaciski i tarcze na tyle mojego GW. polecacie jakieś tarcze ze średniej półki? tył słabiej hamuje, wiec chyba nie muszę sie porywać na TRW lub ate.
Ja mam w GW metelli na przodzie, jak będę musiał z tyłu zmienić też się pokuszę o tą firmę, jak tarcze tak i klocki.
Trzeci rok na tarczach "Sakura" kupione na all.... . Jak do tej chwili OK. Koszt z klockami ok. 160,00
Refresh, klocki metelli które miałem u siebie poszły do kosza prawdopodobnie z względu na używany zestaw montażowy i lekko zapieczone zaciski, klocki popękane, spieczone, rozwarstwiały się – mocno przegrzane ale z mojej winy i bardzo dynamicznej jazdy + autostrady z dużymi prędkościami. Jako że nie było nic na miejscu a zacisk ściągnięty to zakupiłem klocki ciekawej firmy RACER
całe 50zł za komplet.
Zrobiłem wtedy regeneracje zacisków, tłoczki były ok, nowy zestaw montażowy i hamulce odżyły.
Teraz dochodzę do kwesti tyłu, znalazłem lokalnie tarcze na tył firmy BLUE PRINT, cena atrakcyjna bo gościu kupił zły zestaw.
Jednak te tarcze wg intercarsu nie pasują do mojej GW a do GF już tak, różnią się średnicą, BP maja 260mm a wg intercarsu do GW 261mm czyli 1mm różnicy.
Pytanie czy będzie to aż tak znacząca różnica?
Jeśli tak to wskoczą wyżej wspomniane sakury albo metelli(dla testu bo przód działał bardzo sprawnie a tarcze są bdb)
Zrobiłem wtedy regeneracje zacisków, tłoczki były ok, nowy zestaw montażowy i hamulce odżyły.
Teraz dochodzę do kwesti tyłu, znalazłem lokalnie tarcze na tył firmy BLUE PRINT, cena atrakcyjna bo gościu kupił zły zestaw.
Jednak te tarcze wg intercarsu nie pasują do mojej GW a do GF już tak, różnią się średnicą, BP maja 260mm a wg intercarsu do GW 261mm czyli 1mm różnicy.
Pytanie czy będzie to aż tak znacząca różnica?
Jeśli tak to wskoczą wyżej wspomniane sakury albo metelli(dla testu bo przód działał bardzo sprawnie a tarcze są bdb)
Blue Print to badziew, nie bierz.
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.