Wyciek z tylnego zacisku hamulcowego
Strona 1 z 1
Witam wszystkich,mam pytanie czy jest możliwy wyciek płynu hamulcowego z zacisku tylnego od strony ramienia hamulca ręcznego?Pytam ponieważ ostatnio musiałem go uzupełnić a przy okazji wymiany opon u wulkanizatora(jakiś miesiąc temu) zauważyłem zapocony tylny zacisk właśnie od strony linki.Sprawdziłem połączenia przy sprzęgle oraz otworzyłem wszystkie zaciski aby sprawdzić czy są suche od strony tłoczków-jest ok.Nie mogę tylko zweryfikować teraz ze względu na opady tego miejsca przy lince.Pozdrawiam i czekam na jakiekolwiek sugestie
Ostatnio edytowano 20 gru 2014, 11:16 przez samuraj, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 6 gru 2012, 20:43
- Auto: mazda 626gw 1998 1800cm
pb+lpg vialle 225tyskm
nie zgadzam się, trzeba mieć knifa z wątku Regeneracja tylnego zacisku i życie staje się proste,sebekle napisał(a):+jeszcze cierpliwość z tym segerem i sprężynką. no po prostu dramat
przez otwór odpowietrznika przytrzymujesz sobie seger płaskim śrubokrętem i w kilka sekund jest on zakotwiczony
ps. Samujar, tylko nie rozbieraj tego mechanizmu w tłoczku
- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
Proszę o poprawne nazwanie tematu zgodnie z regulaminem. Puki co przenoszę do podwozia.
Dziękuje za zainteresowanie i fachowe odpowiedzi podparte rysunkiem.Zacisk oryginalny używany na gwarancji 160 PLN,co do zestawu naprawczego to się nie orientowałem ale pewnie z racji tego że lubię się popaprać w smarach
będę sam regenerował.Jeszcze raz dzięki i korzystając z okazji życzę wszystkim Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku
- Od: 6 gru 2012, 20:43
- Auto: mazda 626gw 1998 1800cm
pb+lpg vialle 225tyskm
Zestaw naprawczy "Autofren" i będzie pan zadowolony 
Strona 1 z 1