Witam.
Słuchajcie mam Mazde 626 GF 2.0 Benzyna z 1998r.
Byłem niedawno u mechanika ponaprawiać zawieszenie, po wszystkim miał ustawić zbieżność.
Powymieniał części, ustawił zbieżność i obecnie podczas jazdy na wprost kierownica jest przekrzywiona w lewą stronę. Gdy zaś ją puszczę – prostuje się, ale auto zaczyna zjężdzać na prawą stronę.
Mechanik tłumaczy, że nie możę tego poprawić, gdyż mam już lekkie luzy na maglownicy i nie da się tego zniwelować. Sugeruje regeneracje maglownicy za ok 1k zł.
Czy to faktycznie może tak wyglądać, że przez luzy na maglownicy nie można prawidłowo ustawić zbieżności?
Ustawienie zbieżności a luzy maglownicy
Strona 1 z 1
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
zależy gdzie są te luzy, czy na listwie, czy na przekładni, jeśli na listwie to ma rację,
ale może też być tak że któraś tuleja z tyłu jest już na wykończeniu, wtedy podczas ustawienia zbieżności jest ok a podczas jazdy występują naprężenia i zbieżność ucieka, z przodem z resztą też tak może być, zwłaszcza jeśli była robiona jedna strona a na drugiej zostały stare tuleje
Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka
ale może też być tak że któraś tuleja z tyłu jest już na wykończeniu, wtedy podczas ustawienia zbieżności jest ok a podczas jazdy występują naprężenia i zbieżność ucieka, z przodem z resztą też tak może być, zwłaszcza jeśli była robiona jedna strona a na drugiej zostały stare tuleje
Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka
- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
Strona 1 z 1