Cześć,
Mam problem ze swoją mazdą. Od pewnego czasu z lewej strony podczas wolnej (do ok. 50-60km/h) jazdy gdy otworzę okno kierowcy, słychać dziwny szum, jakby foliowa jednorazówka była gdzieś zaczepiona pod spodem i szumiała na wietrze. Gdy przyspieszę, szum ustaje. Z prawej zaś strony do predkości do podobnej prędkości słychać dziwne wycie. nie wiem z czym można to porównać.. zacierające się dynamo ? Nie wiem, czy to wina łożysk, piasty... Hamulce raczej odpadają, ponieważ wymieniłem komplet zacisków, tarcz i klocków na nowy zestaw, ok rok temu, natomiast te dźwięki pojawiły się już dobre pół roku temu. czasami zanikały i pojawiały się znowu.
Wie ktoś może co może być przyczyną?
dzięki!
Dziwny Szum i "Wycie" w przednich kołach
Strona 1 z 1
Może to być:
1. wina opony
2. kończące się łożysko. Podnieś koło i sprawdź czy nie ma luzów.
1. wina opony
2. kończące się łożysko. Podnieś koło i sprawdź czy nie ma luzów.
Dzięki, opony też raczej odpadają.. Jeśli to łożysko to czy trzeba wymieniać całą piastę? czy da się wymienić tylko łożyska?
-
Slawomir
Czy można wymienić to nie wiem, bo ani GF ani GW nie wymieniałem. Robiłem to kiedyś w starej GD. Niech wypowie się ktoś kto potwierdzi możliwość na 100%.
Strona 1 z 1