Witam Klubowiczów.
To mój pierwszy temat tak więc proszę o wyrozumiałość.
Mam dziwny problem z moją mazdą 626 kombi 1999 o poj 2,0 benzyna gaz wersja chyba ge
mianowicie
podczas przyspieszania auto znosi w prawo a podczas hamowania silnikiem ściąga w lewo.
Byłem na szarpakach i wszystko gra.
oddałem nawet auto do mechanika co by się rozejrzał ale bez rezultatu.
Tak więc proszę o pomoc.
Może ktoś już to przerabiał, będę bardzo wdzięczny za pomoc.
dodam że zbieżność była robiona kilka dni temu.
A na mocnym skręcie czuć że koła nie trzymają linii a na wybojach typu studzienka na drodze przy najechaniu prawym przednim kołem odczuwa się dość mocne szarpnięcie do pobocza
pozdrawiam
Nosi ją po całej drodze co robić ???
Strona 1 z 1
Ta Madzia to nowy nabytek czy już dłużej nią jeździsz ? Jak to drugie to opisane zjawisko nastąpiło z dnia na dzień czy po jakiejś przygodzie ?
Twoja wersja to GW – kombi, gdyby to był hatch lub sedan – GF. GE wychodziły w rocznikach 92-97.
Skoro szarpaki nic nie wychwycają, a ciągnie, sprawdź po przejechaniu jakiegoś odcinka czy masz gorące któreś koło, może się zapiekł któryś hamulec i cały czas go trzyma, dlatego ciągnie auto i szarpie przy skręcaniu.
Skoro szarpaki nic nie wychwycają, a ciągnie, sprawdź po przejechaniu jakiegoś odcinka czy masz gorące któreś koło, może się zapiekł któryś hamulec i cały czas go trzyma, dlatego ciągnie auto i szarpie przy skręcaniu.
- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
Mazde mam od zeszłego roku.
i wcześniej nic takiego nie zaobserwowałem.
po prostu po wymianie na letnie kapcie zaczęło mi zjadać opony od środka, wtedy pojechałem ustawić zbieżność.
Wszystko miało początek bezpośrednio po ustawieniu zbieżności
i wcześniej nic takiego nie zaobserwowałem.
po prostu po wymianie na letnie kapcie zaczęło mi zjadać opony od środka, wtedy pojechałem ustawić zbieżność.
Wszystko miało początek bezpośrednio po ustawieniu zbieżności
- Od: 8 lip 2014, 19:40
Geometria też była robiona? Takie ściąganie, szarpanie(ciągnięcie mocniejsze) po wjeździe w studzienkę to objaw braku zbiezności, może podjedź na jakąś SKP i tam sprawdź zbieżność.
- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
wisniewski.bogus napisał(a):tak geometria była robiona
Gównianie:)
Możesz zamienić koła z tylnymi żeby wykluczyć ewentualną ich wadę.
Miałem w poprzednim aucie identycznie – gaz – w jedną, hamulec – w drugą mi uciekał. Po wyjechaniu od mechanika – robił zawieszenie i zbieżność "na oko", poprawił na maszynie i auto jak nowe.
szerokości
grzech
grzech
Jestem już umówiony na geometrie.
jutro dam znać jaki będzie tego rezultat.
jutro dam znać jaki będzie tego rezultat.
Więc
Mechanik, który miał ustawiać geometrie najpierw sprawdził zawieszenie i stwierdził że do wymiany są tuleje przednie wahaczy kół przednich.
we wtorek operacja.
Zobaczymy jaki będzie tego wynik.
Mechanik, który miał ustawiać geometrie najpierw sprawdził zawieszenie i stwierdził że do wymiany są tuleje przednie wahaczy kół przednich.
we wtorek operacja.
wisniewski.bogus napisał(a):Więc
we wtorek operacja.
Ej a poprzedni robił Ci geometrię z wywalonymi tulejami? Weś TY pojedź do niego niech Ci kasę za taką geometrie odda
Japierdziele – jak czytam o takich mechanikach to normalnie włosy się nie zgadzają na głowie – masakra jakaś. Chyba sobie kupię podnośnik i warsztat otworzę:)
szerokości
grzech
grzech
Strona 1 z 1