Witam Wszystkich.
W dniu dzisiejszym 14/06/2013 dokonałem w warsztacie wymiany amortyzatorów przód i tył, a także łożysk kół przednich.
Wszystko działa rewelacyjnie, w środku jest cicho, ale pojawił się problem. Przez cały czas świeci się kontrolka ABS. Poczytałem trochę i próbowałem najpierw odczytać błąd, ale po zrobieniu zworki (GND+TBS) kontrolka pali się niezmiennie ( nie miga). Nie mogę też sam usunąć błędu, chociaż nie mam pojęcia czy to tylko błąd. Zdjąłem koła przeczyściłem wszystko jeszcze raz i nic cały czas się pali. Może ktoś miał już podobny przypadek nie wiem co mam robić, czekam na podpowiedź.
Dzisiaj 15/06/2013 podjechałem do warsztatu, gzie dokonano wymiany oni też nie wiedzą co to może być, wiem że były odkręcane czujniki przednich piast podczas wymiany łożysk i raczej wszystko było robione jak należy czyli ostrożnie.
Sprawdziłem na piasku ABS nie działa i kontrolka nadal się świcie.
Świeci sie kontrolka ABS, Mazda 626 GW 2.0 DITD,
Strona 1 z 1
Dodam że, moja mazda nie ma systemu kontroli trakcji i przed wymianą amortyzatorów i łożysk, wszystko działało wzorcowo oprócz zawszenia, którego można by powiedzieć nie było, jazda przypominała jazdę wozem drabiniastym przez pole kartofli.
Jeżeli ktoś coś słyszał lub wie o podobnym przypadku nie się odezwie.
Jeżeli ktoś coś słyszał lub wie o podobnym przypadku nie się odezwie.
- Od: 14 cze 2013, 22:13
- Auto: Mazda 626 GW 2.0 DITD 1999r.
Strona 1 z 1