Witam serdecznie. Od tygodnia zostałem posiadaczem Mazdy 626 '99 rok i w tym celu postanowiłem się zarejestrować na forum. Komfort jazdy po przesiadce z fiata punto mogę nazwać przepaścią.
Nurtuje mnie dość jedna sprawa. Drży lewarek od skrzyni biegów, mocniej podczas przyspieszenia niż na luzie. Drżenie jest lekkie( gałka nie lata we wszystkie strony), lecz wyczuwalne kiedy trzymam ręke na lewarku, gołym okiem minimalnie widoczne. Wyczytałem w internecie, że wiele osób ma podobne symptomy.
Pytanie brzmi, czy mogę przyjąć, że "Ten typ tak ma" ? Czy ewentualnei szukać przycyzny w poduszce lub innej rzeczy?
Dziękuje z góry za pomoc i pozdrawiam posiadaczy Mazdy.
Drganie lewarka skrzyni biegów
Strona 1 z 1
Ten typ tak ma.
Jeśli tak jak piszesz nie lata na wszystkie strony tylko wyczuwasz pod ręką lub patrząc widzisz ze delikatnie drga śpij spokojnie
Pozdrawiam i bezawaryjności
Jeśli tak jak piszesz nie lata na wszystkie strony tylko wyczuwasz pod ręką lub patrząc widzisz ze delikatnie drga śpij spokojnie
Pozdrawiam i bezawaryjności
na benzynie w ogole. na gazie (sekwencja stag 3 letnia przebieg na gazie 45 tyś) zdarzy sie przez ułamek sekundy lekkie szarpniecie na drugim biegu). Przegląd gazu robiony zaraz po zakupie. brak błędów wymiana filtrów oraz regulacja mieszanki. Dziękuje Wam za zainteresowanie i pozdrawiam 
-
Matteuszz
Strona 1 z 1