Jak zdemontować boczki drzwi.
Strona 1 z 1
witam mam problem ze zdjeciem boczkow w mojej mazdzie 626 gf otoz nie moge zdjac korbki od szyb nie wiem jak to zdjac nie widze nigdzie srub nie moge podwazyc tego elementu okraglego w srodku korbki ktory wyglada jak kapsel no i nie wiem jak sie za to zabrac prosze o pomoc
- Od: 19 sty 2013, 13:52
- Auto: mazda 626 1998r
Bry.
Z tyłu korbki od strony tapicerki jest na niej metalowa zawleczka trzeba ją zsunąć z ośki cienkim śrubokrętem.
Z tyłu korbki od strony tapicerki jest na niej metalowa zawleczka trzeba ją zsunąć z ośki cienkim śrubokrętem.
Jeśli jeszcze tego nie rozkminiłeś to wrzucę tu fotki jak ta zawleczka od korbki wygląda z drugiej strony. To wyjaśni Tobie jak się za to zabrać.

Ja mam taki patent że biorę szmatkę 25 cm długą i trzymając za oba końce wkładam ją między boczek i korbkę, obwijam na 3/4 obwodu (w takie U) i z lewej do prawej ciągnę za jeden róg.
Śrubokrętem możesz porysować sobie plastiki, dlatego uważam że troszkę lepiej jest to zrobić kawałkiem jakiejś szmatki.
No i jeszcze tutaj: viewtopic.php?t=64980 – model inny ale zawleczka ta sama
Ja mam taki patent że biorę szmatkę 25 cm długą i trzymając za oba końce wkładam ją między boczek i korbkę, obwijam na 3/4 obwodu (w takie U) i z lewej do prawej ciągnę za jeden róg.
Śrubokrętem możesz porysować sobie plastiki, dlatego uważam że troszkę lepiej jest to zrobić kawałkiem jakiejś szmatki.
No i jeszcze tutaj: viewtopic.php?t=64980 – model inny ale zawleczka ta sama

.. heh
, a mi ten knif pokazał znajomy tapicer
. Czyli to oficjalna metoda 

Strona 1 z 1