"Pukające" sprzęgło

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez bajer0 » 31 sty 2012, 20:37

Witam.

Mam problem z "pukającym" pedałem sprzęgła.
Objawy:
Często podczas puszczania sprzęgła słychać specyficzne puknięcie. Wydaje się dobiegać z okolic samego pedału sprzęgła. Co ciekawe im dłużej przytrzymam wciśnięty pedał sprzęgła, tym puknięcie jest głośniejsze. Przy szybkiej zmianie biegów puknięcie wogóle nie występuje.

Macie jakieś podejrzenia "na szybko"
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Forumowicz

Od: 26 sie 2004, 13:11
Auto: 626 GF FS `98

Postprzez maxim_wawa » 1 lut 2012, 15:18

łozysko wyciskowe w skrzyni
NAPRAWA / POGOTOWIE KOMPUTEROWE

PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI

KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
Forumowicz

Od: 5 sie 2008, 15:28
Auto: '03 VW Passat B5FL Vario 1.9 TDI 130KM Tiptronic Highline

Postprzez bajer0 » 1 lut 2012, 19:39

A naprawiales to moze w swojej mazdzie? Jaki przyblizony koszt naprawy?
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Forumowicz

Od: 26 sie 2004, 13:11
Auto: 626 GF FS `98

Postprzez VeryCoolMan » 1 lut 2012, 21:56

bajer0 napisał(a): Jaki przyblizony koszt naprawy?

Zorientowałem się na szybko w internecie i ceny łożyska wahają się od 100-200 zł do tego dolicz robocizne wiadomo skrzynia do ściągnięcia no chyba że robisz sam :)
Obrazek
Obrazek
マツダ永遠に
Forumowicz

Od: 10 lip 2006, 14:10
Auto: Xedos 9 TA 2,5v6

Postprzez maxim_wawa » 2 lut 2012, 08:28

ja lozysko kupowalem za 65 pln w FOTA ale.. najwiecej wyjdzie robota – wiec to sie wymiania przy wymianie spregła
NAPRAWA / POGOTOWIE KOMPUTEROWE

PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI

KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
Forumowicz

Od: 5 sie 2008, 15:28
Auto: '03 VW Passat B5FL Vario 1.9 TDI 130KM Tiptronic Highline